NIKAKO NE BACAJTE PETELJKE OD JAGODA, NISTE NI SVESNI KOLIKO SU DOBRE ZA ZDRAVLJE: Evo kako se mogu iskoristiti!

Peteljku i listiće od jagoda svi bacamo i tu pravimo veliku grešku. Ukoliko ih osušite i od njih kasnije napravite čajdobićete veoma moćan i zdrav napitak koji pozitivno utiče na ceo organizam. 

Peteljke i listići jagoda imaju više vitamina C, nego što ga ima u plodovima jagoda, a sadrže i iste mikroelemente kao plodovi.

Za šta je sve dobar ovaj čaj?

Čajeviod peteljki i listića jagode, kao i same jagode jačaju nervni sistem i deluju protiv stresa, smanjuju zamor, pomažu kod depresivnih stanja, kod bolesti krvi, koriste se za poboljšanje stanja bubrega.

Ovi zeleni delovi biljke dragoceni su za dijabetičare, jer mogu da utiču na normalizaciju šećera u krvi.

Blagotvorne su pri oporavku od bolesti, jačaju imunitet, prevencija su kod bolesti želuca, pomažu u lečenju artritisa, reume, anemije, olakšavaju tegobe, blagotvorno deluju na povećan holesterol i povišen krvni pritisak. Osim toga, jagode ubrzavaju metabolizam i usporavaju starenje.

EVO KAKO DA OČISTITE CREVA OD PARAZITA POMOĆU SEMENA OD BUNDEVE: Ako jedete ovo, gliste će nestati za 3 dana!

Jagode

Priprema čaja: 

Jednu kafenu kašičicu usitnjenih peteljki šumskih ili baštenskih jagoda preliti čašom ključale vode. Neka odstoji poklopljeno 20 minuta. Piti tri puta dnevno. Ovaj čaj prijatnog ukusa odlično je pomoćno sredstvo u terapiji obolelih od kancera.

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lepi-zdravi/

Admin

Read Previous

NAJBOLJI DOMAĆI ŠEJKOVI KOJI BILDUJU VAŠE MIŠIĆE: Ništa ukusnije, a zdravije i korisnije od ovoga niste probali!

Read Next

ZA MODERAN I KREATIVAN IZGLED PROSTORIJE: Na jednostavan način osvežite i uredite vaš dom!