NI NE SLUTITE KOLIKO JE KORA JABUKE KORISNA ZA ZDRAVLJE: Kad ovo pročitate, više nikad je nećete bacati!

Kora jabuke sadrži najveći broj vitamina i vlakana, pa se zbog toga ljušćenje nikako ne savetuje. Jabuka je dobar izvor biljnih vlakana, ali samo ako se jede s korom – plod prosečne veličine sadrži 4,4 grama vlakana, od čega se u kori nalazi 2,3 grama. Ako oljuštite jabuku, izgubićete i na vitaminu C.

Jabuka može da ublaži probleme sa disanjem

Spoj koji utiče na disanje naziva se kvercetin i nalazi se uglavnom u kori jabuke. Jedno istraživanje pokazalo je da ljudi koji jedu pet ili više jabuka nedeljno imaju znatno bolje funkcija pluća.

Kvercetin utiče i na pamćenje

Jedna studija pokazala je kako se antioksidans bori protiv oštećenja tkiva u mozgu koje se povezuje s Alchajmerovom bolešću i drugim degenerativnim problemima.

SAVEZNIK DOBROG ZDRAVLJA: Ako redovno jedete ovo voće snizićete holesterol, ojačati imunitet i poboljšati probavu!

Jabuka, Kora od jabuke

Zaslužna za vitku figuru

Ursolična kiselina koja se nalazi u kori jabuke pomaže izgradnji mišića i sagorevanju kalorija. Jedna jabuka s korom dnevno smanjuje rizik od gojaznosti.

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lepi-zdravi/

Admin

Read Previous

Položen kamen temeljac za novi pogon “Grundfosa”

Read Next

ČUDESNA ZLATNA VODA: Spas za suvu kožu, pomaže u uklanjanju staračkih pega i fleka od sunca! (RECEPT)