NI NAUKA NEMA OBAJŠNJENJE ZA OVO: 10 neverovatnih slučajnosti koje su se zaista dogodile!

Ovo je 10 najneverovatnijih slučajnosti koje su se zaista dogodile:

Dvostruki pogodak

Zamislite da pogodite dve Loto kombinacije u isto vreme?

Malo je verovatno, zar ne? E, pa upravo to je uspela Morin Vilkoks 1980. godine igrajući lutriju u Masačusetsu i Roud Ajlendu. Nažalost, pogodila je obe dobitne kombinacije, ali na pogrešnim listićima.

Čovek koji je preživeo i Hirošimu i Nagasaki

Tsutomu Yamaguchi je 6. avgusta 1945. godine bio na poslovnom putu u Hirošimi gde je na samo tri kilometra od njega eksplodirala atomska bomba. Preživeo je ali uz opekotine, oštećene bubne opne i druge povrede. Samo tri dana kasnije, 9. avgusta, vratio se u svoj rodni grad Nagasaki. Tu se našao na dva kilometra od eksplozije nove atomske bombe, koju je takođe preživeo.

Prorok Titanika

Ne baš poznati pisac Morgan Robertson napisao je knjigu o nesreći broda “Titan”, 14 godina pre tragedije Titanika. Robertson je svog Titana opisao kao najveći prekookeanski brod, a dodao je i da je “nepotopljiv”, što su sve opisi karakteristični za Titanik. Oba broda su bila iste dužine, u vlasništvu britanskih kompanija i oba su potonula nakon što su udarila u santu leda u Atlantiku. Ipak, autor knjige nije baš sve pogodio. On je napisao da je Titan udario u santu leda 1.000 kilometara od Njufaundlenda pri brzini od 25 čvorova, dok je pravi Titanik zaista udario u santu leda oko 1.000 kilometara od Njufaundlenda, ali pri brzini od 22.5 čvorova.

Titanik

Isto telo, isti život

Dva blizanca koji su razdvojeni prilikom rođenja, dobili su isto ime – Dži.

Dži Luis i Džim Springer prvi put su se videli i upoznali nakon 39 godina života. Obojica su se dva puta ženili. Prva žena obojici se zvala Linda, a druga Beti. Obojica su imali sina po imenu Džejms Alen. Obojica su radili kao zamenici šerifa. Pili su isto pivo, pušili iste cigarete i vozili isti model Ševroleta.

Nebeska provokacija

Šansa da vas pogodi meteor je zaista mala, a verojatno nikome se to nije dogodilo više puta osim Radivoju Lajiću iz Bosne. Njega su meteori navodno pogodili neverovatnih šest puta. Radivoje je sačuvao svih šest kamenčića i za svaki kamenčić je dobio potvrdu da ne potiču sa Zemlje. Čak je i PopSci posvetio jedan članak Radivoju sa naslovom – “Zašto vanzemaljci mrze Radivoja?”.

Sudbinsko prijateljstvo

Devojčica po imenu Laura Benkston je napisala svoje ime na balonu i pustila ga u nebo. Pronašla ga je druga devojčica po imenu Laura Benskton. Obe su imale istu boju očiju i iste ljubimce: labradora, zeca i hrčka. Od tada su nerazdvojne.

Devojčica, Bliznakinje

Savršene proporcije svemira

Sunce je 400 puta veće od Meseca i uz to je tačno 400 puta udaljenije od Zemlje. Zbog toga se prilikom pomračenja Sunce i Mesec savršeno preklapaju što je neverovatna slučajnost.

Sudbonosni sudar

Sestre Šila Ventvort i Doris Džin Hal su istog dana u isto vreme odlučile jedna drugoj doći u posetu. Krenule su istim putem, sudarile se i poginule. Vozile su identičan model džipa.

Vizija pesnika tame

Edgar Alan Po je objavio knjigu “Doživljaji Atura Gordona Puma” u kojoj opisuje brod u problemima i na kojem posada ostaje bez hrane. Gladni i napušteni odlučuju pojesti brodskog “malog od palube” po imenu Ričard Parker. No, 46 godina kasnije, zaista se događa nesreća na brodu nakon koje su mornari pojeli izvjesnog Ričarda Parkera. Obojica su imali 17 godina.

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lifestyle/

Admin

Read Previous

DA LI SE PLAŠITE ILI STE ANKSIOZNI: Evo koja je razlika između straha i anksioznosti

Read Next

5 STVARI KOJE BOGATAŠI NI U LUDILU NE RADE: Uspeh je moguć samo ako odbacite ove navike!