NEMOJTE OD SEBE DA PRAVITE ŽRTVU: 3 greške koje SVI pravimo kada se izvinjavamo!

Navešćemo u narednim redovima 3 najčešće greške koje pravimo kada se izvinjavamo. Obratite pažnju na njih i potrudite se da korigujete svoje ponašanje tako da ih više ne pravite. To će vam i te kako pomoći u izglađivanju odnosa sa partnerom, ali i drugim ljudima.

1. Izvinjavanje iz koristi

Ljudi mogu da osete da li ste iskreni kada im se izvinjavate ili to radite samo da biste imali neku korist od njih. Nije dovoljno da samo kažete „izvini“ ili „žao mi je“, već i da osobi o koju ste se na neki način ogrešili ubedite da se stvarno osećate loše zbog svog postupka i stavite joj do znanja da razumete njenu ljutnju prema vama. Nije loše ni obećati da se to više neće ponoviti.

2. Izvinjavanje sa zadrškom

„Izvini zbog toga što sam uradio, ali i ti si se loše ponela prema meni“. Koliko puta ste čuli ovu rečenicu? Kada vam partner kaže nešto ovako, to je kao da se nije izvinio. Uostalom, kakvo je to izvinjenje koje otvara nove konflikte? Naš savet je da izbegavate veznik „ali“ po svaku cenu kada se izvinjavate.

3. Samosažaljevajuće izvinjenje

Izvinjenje treba da iznese vaše saosećanje sa drugom osobom, a ne da od vas napravi žrtvu, kojoj treba uteha drugih. Iz tog razloga izbegavajte da pričate o svojim stvarnim ili izmišljenim manama tokom izvinjavanja zbog kojih ste se navodno poneli loše prema osobi kojoj se izvinjavate. Time samo skrećete pažnju na sebe i nanovo vređate osobu o koju ste se ogrešili.

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lifestyle/

Admin

Read Previous

KADA VAS NEKO UVREDI I POVREDI, RAZORUŽAJTE GA SA 1 STVARI: Evo kako najbolje odgovoriti na negativne komentare

Read Next

NA POČETKU VEZE IZGLEDALA SAM KAO SUPERMODEL: Kada sam se udala pretvorila sam se u OVO! (VIDEO)