NEKADA LUKSUZNO KUPALIŠTE, A DANAS ZAPUŠTENA OAZA: Skriveni biser nadomak Beograda koji je ovekovečen na filmu! (VIDEO)

25 kilometra od Beograda na Avalinalazi se vikend naselje Trešnja u selu Mala Ivanča.Tu je smešteno jezero “Trešnja“, koje je pravi mamac za pecaroše.

[embedded content]
[embedded content]

Od vremena kada se Kristina brčkala, jezero je postalo pliće dva metra zbog mulja koje se u njemu taložilo. U blizini postoje i tri izvora vode, ali ih je teško naći. Izletište gde su se u prošlosti odmarali najviši funkcioneri, sada održava samo jedan radnik “Srbijašuma”. Oko jezera samo jedna kanta za smeće.

Nekada luksuz, danas ruševina.Hotel na obali jezera svedoči o dve činjenice. Jedna je da se nekada ozbiljno razmišljalo da to mesto postane turistička destinacija, druga da u to izletiše ništa nije uloženo 30 godina.

Najbliža prodavnica – na čak dva kilometra od jezera. I meštani i vikendaši sećaju se lepših vremena. “Nekada su se moja deca kupala, bilo je sređeno, a sada je dosta neuređeno i prljavo”, kaže Marija Janković.

Dragomir Mihajlović ne veruje da će se to obnoviti da bi bilo kao nekad. Dok se neko ne seti da očisti jezero i sredi obalu, oni koji žele da pobegnu od grada i buke, uvek tu mogu da nađu bukvalno netaknutu prirodu.

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lifestyle/

Admin

Read Previous

3 STVARI KOJE UZROKUJU KRIZU SREDNJIH GODINA KOD ŽENA: Evo koji su signali i kod koga se najčešće javlja

Read Next

10 PROFESIJA KOJE NAJVIŠE GOJE: Pune stresa i neurednog poslovnog ritma, da li ste u rizičnoj grupi?