Nejmar i problem Brazilaca koji navijaju za Mesija

Navijači u Brazilu generalno nisu usmerili preteranu pažnju prema ovom turniru, koje se u Brazilu održava pod specijalnim okolnostima zbog pandemije koronavirusa (a tu je i činjenica da je domaćinstvo Brazil dobio naknadno, praktično pred sam početak turnira).

Neke od javnih ličnosti iz Brazila podržale su Argentinu, objašnjavajući sovju odluku privrženošću prema Lionelu Mesiju.

Mesi je prvi strelac turnira sa četiri pogotka, a uz to ima i pet asistencija. Igrao je četiri finala do sada sa Argentinom – tri Kopa Amerike i jedno Svetskog prvenstva – ali i dalje čeka prvi trofej sa nacionalnim timom.

Nejmar, čije prijateljstvo sa Mesijem je dosta poznata stvar, napisao je na društvenim mrežama:

“Ja sam Brazilac i veoma sam ponosan na tom. Moj san je uvek bio da igram za Brazil, da čujem brazilske navijače. Nikada ne bih mogao da navijam protiv Brazila, u ma čemu se on takmičio”.

Brazilac je, verovatno u želji da naglasi emociju i razočaranost stavom nekih njegovih sunarodnika, objavio završio pogrdnim izrazom.

Njegov saigrač iz selekcije i Pari Sen Žermena, Markinjos, imao je sličnu poruku.

“Teško je, jer vidimo da mnogo Brazilaca ne navija za nas, ne podržavaju svoju reprezentaciju. Pozivam sve da, ipak, bez obzira na momenat, na to kroz koliko tešku situaciju prolazimo, da požaljemo pozitivnu energiju nacionalnom timu. Sa naše strane mi smo se uvek trudili da predstavljamo sve nas na najbolji mogući način”, istakao je Markinjos.

Brazil želi da osvoji svoju šestu titulu na Kopa Amerika turniru od 1997. godine. Argentina ovu titulu nije osvojila još od 1993. godine.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/sport/sr/rss.html

Admin

Read Previous

Laso o Veličkoviću: Veliki igrač, veliki čovek

Read Next

Košarkaši Partizana saznali protivnike, Evrokup u novom formatu