Navijači Mančester Junajteda upali na Old traford, meč sa Liverpulom odložen

Kao vid protesta protiv vlasnika kluba, porodice Glejzer, oni su se okupili i ispred hotela u kome se nalaze fudbaleri Mančester Junajteda uoči polaska na stadion.

Organi reda su uspeli da obuzdaju navijače i da ih potom izvedu van stadiona.

Navijači su upalili nekoliko baklji na stadionu, ali je, prema izveštajima, njihova namera bila da sve prođe u miru. Nikakvih sukoba ili nereda, shodno tome, nije bilo.

Navijači su počeli da se okupljaju nekoliko sati pre početka meča. Kako je njihov broj porastao, uputili su se ka Minhen tunelu, koji se nalazi ispod tribine koja nosi ime po Bobiju Čarltonu.

Anti-Glejzer pokret je dosta izražen među navijačima Junajteda, a posebno je porastao nakon neuspelog učlanjenja Mančester Junajteda u evropsku Superligu.

Američka porodica Glejzer je kupila klub za 790 miliona funti 2005. godine. Oni su takođe vlasnici Tampa Bej Bakanirsa u NFL ligi.

Prvobitno je bilo isticano da će meč biti odigran, jer, kako su tvrdili organizatori, kovid protokoli nisu prekršeni, pošto navijači nisu stigli do svlačionica.

U međuvremenu je postalo jasno da to neće biti tako lako, te fudbaleri dva kluba uopšte nisu dolazili na stadion. Nakon dosta spekulacija ispred vrata i mnogo razgovara iza zatvorenih vrata, doneta je odluka, koju je Mančester junajted zvanično potvrdio, da meč neće biti odigran u nedelju.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/sport/sr/rss.html

Admin

Read Previous

Lacio nadigrao Đenovu uz reviju golova

Read Next

Ajaks pobedio Emen i odbranio titulu prvaka Holandije