Napravite sami svoje SPA KUGLICE

Spa kuglice za kadu nekada znaju biti priličan izdatak, ali to ne znači da moramo da ih se odreknemo. Ove mirisne bombice napravite sami, kod kuće i unesite mirisnu svežinu u svoj dom.

Potrebni sastojci: soda bikarbona, limunska kiselina, epsom so, gustin, pigment za bojenje, bademovo ulje, eterična ulja, kalupi za oblikovanje

Priprema:

Započnite s merenjem i mešanjem suhih sastojaka u velikoj zdeli. Ako koristite suvi pigment u boji za svoje kuglice uključite ga u ovaj korak. Ako koristite više boja podelite smesu na dva ili više delova. Dodajte onoliko pigmenta koliko jaku boju želite postići, ali ne pretjerujte.

Zatim u maloj šoljici pomešajte mokre sastojke. Bademovo ulje služi za povezivanje smese dok su eterična ulja namenjena mirisu i raspoloženju.

Slični tekstovi

Sledeći je korak vrlo važan. Morate dodati vlažne sastojke suvim. Trebali biste to učiniti vrlo oprezno, dodajući kap po kap uz istovremeno mešanje. Limunska kiselina je ono što uzrokuje da se kuglice u kadi raspadnu u dodiru s vodom. Jednom kada je smesa ujednačena, spremni ste za oblikovanje. Možete naručiti ili kupiti okrugle kalupe. Nakon što napunite kalup pustite da smesa odstoji minutu pre nego što je izvadite. Zatim biste trebali pustiti da se kuglice osuše bar 24 sata pre nego što ih iskoristite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Preuzeto sa: https://www.krstarica.com/feed/

Admin

Read Previous

MUČIO JOJ, PA ZADAVIO ĆERKU (7): Marijana je ušla u sudnicu i sasula 8 metaka u njega, pojavio se SNIMAK osvete

Read Next

Borelj: Prestati sa kriznim menadžmentom i normalizovati odnose Beograda i Prištine