NAMIRNICA ZA VITAK STRUK I MANJI APETIT: Puna proteina i odlična za zdravlje!

Jedna od moćnih namirnica i saveznika u pravilnoj ishrani čoveka je sasvim sigurno grašak. On nema mnogo kalorija i veoma je bogat proteinskim vlaknima. Proteinpomaže prilikom smanjivanja apetita i čini da se osećate sito nakon obroka. Pojedini stručnjaci ukazuju da je grašak jedna od namirnica koja pomaže u gubitku kilograma.

Prednosti proteinasu brojne, a pogotovo je važno to što ih telo koristi za “hranjenje” važnih organa i hormona u telu. Ukoliko unosite manje proteina ili skoro uopšte može se dogoditi da vam imunitet oslabi. Grašak je prepun ovih vlakana, a takođe pomaže i kod regulisanja šećera u krvi, učestalog mokrenja i kod glavobolje.

Vlakna iz graška mogu biti korisna i kod lečenja čira na želudcu, kod problema sa hemoroidima, a može pomoći i kod zdravlja srca i krvnih sudova. Odličan je ukoliko imate probavne tegobe, jer vlakna pomažu u održavanju zdravih bakterija u crevima-što znači da smanjuje nivo loših. Pojedina istraživanja ukazala su da grašak ima antikancerogeno dejstvo, a sve to zahvaljujući visokoj koncentraciji antioksidansa.

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lepi-zdravi/

Admin

Read Previous

NAJLEPŠA PLAVUŠA HOLIVUDA OTKRILA TAJNU VITKE LINIJE: Ova namirnica je obavezna u ishrani! (FOTO)

Read Next

IMATE KONSTANTNU POTREBU ZA SLATKIŠIMA: To može biti simptom ovih pet bolesti!