NAJVEĆU GREŠKU PRAVE ŽENE KADA OVAKVE DOĐU NA PRIČEŠĆE: Najmanje treba da se opterećuju nose ili maramu ili dugu suknju

Svima nam se desi da se nađemo u situaciji iz koje mislimo da nema izlaza i to je sasvim normalano i sastavni je deo života. U tim momentima važno je ispravno postupiti.

Otac Predrag Popović
foto: Printscreen Youtube / Oтац Предраг Поповић

Često se nađemo u nedoumici i sa mnogo pitanja: Da li je u redu da u crkvu idemo bez marame na glavi, da li je u redu da dolazimo u pantalonama, a ne u suknji, i ono što se čini da je najveća nedoumica svakog hrišćanina jeste da li smo podobni da se pričestimo kada ispostimo post?

U rečim oca Predraga Popovića krije se sva mudrost. Dobro ih poslušajte i u buduće se vodite njegovim savetima.

Otac Predrag Popović
foto: preentscreen/Youtube

“Ja nikad nisam imao problema sa tim da li neko nosi maramu ili ne, da li nosi dugu suknju ili ne, ali mi je smetalo što nosite karmin kad se pričešćujete, na kašičici ostaje karmin, a onda se drugi iza vas pričešćuju tom istom kašičicom.”

[embedded content]

Otac Predrag smatra da se u crkvu treba obući svečano, malo drugačije nego uobičajenim danima.

“Ako svaki dan nosite majicu, taj dan obucite košulju, pokažite da vam je dan pričešća svečaniji od svakog drugog.”

Kaže da su naši stari oblačili stvari koje mi danas ne možemo ni da priuštimo.

Nedeljna liturgija treba da bude svečanija.

“Ako žene idu u muški manastir treba da stave maramu da ne sablazne lepotom te monahe. Najveća greška je kad stave maramu samo zato što nisu oprale kosu.

Otac predrag Popović
foto: Printscreen Youtube / Oтац Предраг Поповић

“Ono što jedno zdanje, jedan hran čini svetim jeste liturgija.”

“Druga stvar koja mi smeta jeste kad ljudi dolaze na pričešće, a boje se zaraze, pa sa kašičiće zubima skidaju pričešće.”

“Prčešću treba prisutpiti na taj način da svi mislimo da nismo dostojni pričešća.”

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lifestyle/

Admin

Read Previous

Сферопулос: Мега се више борила од нас

Read Next

Mnogi ne znaju razliku između mekog i oštrog brašna: Evo koje je bolje za štrudle i pite