NAJPAMETNIJI ČOVEK NA SVETU JE I KAO KLINAC BIO VIZIONAR: Verovao sam da će ovih 5 stvari promeniti svet!

U to vreme, Maskje verovato da će 5 stvari zauvek promeniti svet u narednom periodu. On se nedavno u podkastu Third Row Tesla osvrnuo na svoja predviđanja iz mladosti.

Internet

Mask je još 1992. verovao da će internetkorenito promeniti čovečanstvo. On ga je uporedio sa nervnim sistemom i skrenuo pažnju na njegov potencijal u širenju ljudskog znanja jer će on omogućiti ljudima iz svih krajeva sveta pristup informacijama od značaja do kojih je do tada bilo vrlo teško doći, osim ako niste živeli u velikim gradovima i bili povezani sa najprestižnijim univerzitetima.

Život na drugim planetama

Maskje kao dečak bio zaljubljen u naučnu fantastiku. Njega je posebno impresionirao književni serijal Zadužbina Isaka Asimova, koji je presudno uticao na njegovu želju da se posveti daljem istraživanju svemira i čak napravi koloniju na Marsu. Podsećamo vas, Maskova kompanija SpaceX je 30. maja ove godine poslala letelicu sa dva američka astronauta do Međunarodne svemirske stanice.

Promena ljudske genetike

„Mislim da će promena ljudske genetike u budućnosti postati normalna. Prvo što će ljudi želeti da urade je da promene gene koji povećavaju njihov rizik od dobijanja teških bolesti, a kasnije će želeti i da poboljšaju svoje sposobnosti. Ne kažem da je to dobro ili loše, samo tvrdim da su velike šanse da će se to dogoditi u narednim decenijama“, izjavio je Ilon Mask u podkastu Third Row Tesla.

Održivi izvori energije

Maskje smatrao da je za čovečanstvo ključno pronalaženje čistih i obnovljivih izvora energije još pre nego što je priča o globalnom zagrevanju i ljudskom uticaju na klimu bila aktuelna. On je shvatio da će izvori nafte, prirodnog gasa i uglja pre ili kasnije biti iscrpljeni, pa je potrebno da na vreme razmišljamo o novim izvorima energije koji će nam pomoći da i dalje uživamo u blagodetima naše visokotehnološke civilizacije.

Veštačka inteligencija

Na konferenciji posvećenoj veštačkoj inteligenciji u Šangaju 2019, Mask je rekao da će nas kompjuteri „nadmašiti u svakom pogledu“. On je takođe izjavio da će razvoj veštačke inteligencije biti odgovoran za veliku nezaposlenost budućih generacija i nije isključio mogućnost da se ona nađe u centru sukoba između velikih sila.

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lifestyle/

Admin

Read Previous

OTARASITE SE TAMNIH KOLUTOVA OKO OČIJU U OVIH 7 JEDNOSTAVNIH POTEZA: Vratite svež i mladalački izgled!

Read Next

Ova obuća je opet hit, a mnogima je odvratna: Šta vi mislite? (foto)