Najefikasnija utakmica Partizana u istoriji ABA lige – crno-beli se poigravali sa MZT-om

Nemilosrdan je Partizan prema svojim protivnicima kada na red dođe 15. kolo ABA lige – prošle godine, takođe u januaru, ispisali su crno-beli istoriju kada su dočekali desetkovani Split u 15. kolu i slavili sa 60 poena razlike (109:49), što je najubedljivija pobeda u istoriji regionalnog takmičenja.

Ostalo je tako i nakon 15. kola aktuelne sezone, pošto je timu Željka Obradovića u duelu sa MZT-om iz Skoplja nedostajalo osam poena da obori sopstveni rekord, ali crno-beli večeras svakako jesu odigrali najefikasniju utakmicu otkako se takmiče u ABA ligi, pošto nikada ranije nikome nisu ubacili 120 poena na jednom meču.

Crno-beli su u “Štark areni” potpuno dominirali od prvog do poslednjeg minuta meča protiv protivnika koji ni fizički, a ni po znanju i talentu, nije dorastao da se suprotstavi Partizanu.

Dozvolili su smušeni i nedovoljno agresivni košarkaši MZT-a igračima Partizana da se razmašu u napadu i često neometani zatrpavaju koš, što je rezultiralo gotovo neverovatnim procentima šuta – 28/38 za dva (73,7 odsto) i 13/17 za tri poena (76,5 odsto). Samo Matijas Lesor nije pogodio trojku.

Već posle odigrane prve četvrtine, u kojoj su crno-beli promašili samo jedan šut iz igre, bilo je 29:15 za beogradski tim. Nakon 20 minuta Partizan je imao i celih plus 20, a kako su domaći i u trećem i u četvrtom kvartalu ubacili preko 30 poena, zaostatak MZT-a rastao je iz minuta u minut.

Svih 12 igrača Partizana se upisalo u listu strelaca, a najefikasniji bio je Alen Smailagić sa 24 poena, pratio ga je Aleksa Avramović sa 18, Tristan Vukčević je imao 13, a Jam Madar 14 postignutih poena.

Trener Obradović je uspeo i da odmori nosioce igre – Kevin Panter je završio meč sa bezmalo pet minuta na terenu, nešto više je igrao Matijas Lesor, a ostali igrači podelili su minutažu.

Najbolji među igračima MZT-a bili su Majk Kefi i Damjan Stojanovski sa po 14 postignutih poena, dok je Vojdan Stojanovski dodao deset. 

Partizan je večeras upisao 13. pobedu u regionalnom takmičenju, a u četvrtak crno-bele, u okviru 20. kola Evrolige, očekuje teško i važno gostovanje u Valensiji. 

MZT je i dalje na samo dva trijumfa u ABA ligi. Tim iz Skoplja je poslednji put pobedio 27. novembra prošle godine, kada je savladao Megu na svom terenu. Seriju poraza za sada nije zaustavio ni Dragan Nikolić, koji je krajem decembra na klupi zamenio Aleksandra Petrovića.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/sport/sr/rss.html

Admin

Read Previous

Hapšenje poslednjeg kuma Koza nostre, kako je “pao” Mateo Mesina Denara

Read Next

Mali za RTS: Očekujem usporavanje inflacije, to će značiti postepen izlazak iz krize