Najbolji srpski dvojac “mahača” odlazi u penziju

Kao što su tokom svoje briljantne karijere donosili milimetarske tačne odluke, tako su i danas odlučili, iznenadivši sve, da je ih na fudbalskom terenu više nećemo gledati.

Najbolji dvojac “mahača” u istoriji srpskog fudbala i jedni od najboljih arbitara na svetu u poslednjoj deceniji, odlučili su da završe karijeru.

Posle 28 godina karijere bez ijedne mrlje, Milovan Ristić i Dalibor Đurđević, postavili su mnoge standarde i rekorde u ovom poslu, bili neizostavni deo najboljeg tima koji je proslavio srpsko suđenje.

Na čelu sa Miloradom Mažićem popeli su se na vrh fudbalskog sveta, odsudili dva Svetska prvenstva u Brazilu i Rusiji, Evropsko prvenstvo u Francuskoj, Superkup Evrope, Finale kupa Konfederacija, Finale Lige šampiona, preko 300 internacionalnih utakmica, Lige šampiona, Lige Evrope, najveće derbije Katara, Egipta, Kine….

U Srbiji su postali skoro pa dekor najveće svetkovine srpskog fudbala i nakon odlaska Milorada Mažica iz Srbije gotovo da se nije postavljalo pitanje ko će biti na “linijama” u najtežoj utakmici srpskog fudbala gde se greške ne praštaju.

Njima se verovalo i u njihove se odluke nije sumnjalo.

Donosili su derbiju potrebnu mirnoću i pre samog početka, a na kraju su stigli do brojki od 27 (Milovan) i 25 (Dalibor) odsuđenih derbija.

Impozantan broj koji će retko ko moći da prestigne.

U sedam navrata sudili su u finalu Kupa Srbije, što će ostati ubeleženo kao još jedan rekord koji će se teško oboriti.

Na Fifinoj listi, na kojoj se i dalje nalaze, proveli su punih 13 odnosno 11 sezona…

Ono što je sigurno, to je da će svoje iskustvo i znanje nastaviti da koriste u nekoj drugoj ulozi u Srpskom fudbalu, jer se nalaze na Fifa VAR listi i licencirane su VAR sudije.

Na kraju, dovoljno je reći Milovan Ristić i Dalibor Đurđević…

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/sport/sr/rss.html

Admin

Read Previous

Đoković odigrao revijalni meč na Majorki

Read Next

Umber savladao Rubljova za titulu u Haleu