Najbolji način za uklanjanje celulita kod kuće – potrebna vam je samo 1 stvar

Koža je najveći organ u ljudskom telu kroz koji se telo čisti od trećine svih toksina. Vremenom joj se pore začepe, pojavljuje se celulit. Prema rečima stručnjaka, najbolji način da se izborite sa „pomorandžinom korom“ jeste tretman čišćenja.

„Jedna od najefikasnijih anticelulitnih metoda je čišćenje kože četkom od prirodnih dlačica. Ova metoda poboljšava limfnu drenažu, cirkulaciju krvi kože, detoksikaciju, a takođe sprječava i smanjuje celulit“, smatra njujorški dermatolog Frančesca Fusko.

Kako pravilno očistiti kožu kod kuće

Četkica sa prirodnom dlakom sa dugačkom drškom pomaže da dosegnete do svih delova tela.

Najbolje je tretman sprovesti ujutru pre tuširanja. Kožu četkajte dugim, intenzivnim potezima, počevši odozdo nagore. Stomak i zadnjicu tretirajte nežnim, kružnim pokretima.

Slični tekstovi

Važno je da se koža ne „četka“ previše oštro, jer je glavni cilj da poboljšate cirkulaciju i protok limfe, a ne da je oštetite. Minimalno vreme „čišćenja“ je 2 minuta, maksimalno 20 minuta.

Kada završite s četkanjem, istuširajte se naizmenično toplom i hladnom vodom. Na ovaj način ćete stimulisati cirkulaciju krvi.

Nakon tuširanja, pokupite vodu tako što ćete je lagano utapkati peškirom i namažite kožu nekim prirodnim uljem, poput kokosovog.

Ako svakog dana praktikujete ovaj tretman videćete neverovatne rezultate za samo dve nedelje, piše Mondo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Preuzeto sa: https://www.krstarica.com/feed/

Admin

Read Previous

Novak Veličanstveni – izgubio dva seta pa osvojio Rolan Garos!

Read Next

Nives u seksi izdanju – podržava fudbalere (foto)