NAJBOLJI DOMAĆI ŠEJKOVI KOJI BILDUJU VAŠE MIŠIĆE: Ništa ukusnije, a zdravije i korisnije od ovoga niste probali!

Najbolji tačnije najzdraviji način da izgradite mišićnu masu i da se pri tom osećate odlično jeste da posegnete za proteinskim šejkovima. Konzumiranje proteina kao dodatka pre i posle treninga važno je za sintezu proteina u mišićima. Ako želite da sami kod kuće napravite proteinske šejkove i podstaknete izgradnju mišića, na pravom ste mestu, jer vam danas donosimo nekoliko zanimljivih predloga.

TOPLA ČOKOLADA

Kako bi napravili ovaj proteinski šejk treba da pripremite 1 šolju mleka bez masti, 1 šolju kakaa ili izdrobljene mlečne čokolade, 1 kašiku proteina surutke u prahu i pola šolje nemasnog svežeg sira. Sve sastojke je potrebno staviti u blender, dodati malo vode i miksati dok se ne dobije ujednačena smesa. Ovaj napitak je najbolje piti posle vežbanja.

Topla čokolada

KREMASTA POMORANDŽA

Za pravljenje ovog proteinskog šejka biće vam potreban sveži sok od pomorandže, pola šolje jogurta od vanile i 1 kašika proteina surutke u prahu. Sve sastojke je potrebno staviti u blender i dodati malo vode po želji, ako je suviše gusto. Jutro je najbolje vreme za konzumiranje ovog osvežavajućeg napitka.

Sok, Sok od pomorandže

ČOKOLADNO BADEMSTI ŠEJK

Pri pravljenju ovog ukusnog proteinskog šejka trebaće vam šolja mleka bez masti, 1 kašika proteina surutke u prahu, pola table crne čokolade i seckani bademi. Surutku dodajte šolji sa zagrejanim mlekom i dobro promešajte, a na kraju ubacite i čokoladu i pustite da se otopi. Nakon toga dodajte seckane bademe i konzumirajte neposredno pre treninga.

Šejk

KIKIRIKI PUTER ŠEJK

Kako bi napravili ovaj proteinski šejk trebaće vam 2 kašike čokoladnog proteina u prahu, 2 kašike šlaga, kašika lalenog semena i kašika putera od kikirikija. Sve sastojke je potrebno prebaciti u blender, dodati vode po želji i miksati dok se ne dobije ujednačena smesa. Takođe možete ubaciti i par kockica leda. Vreme najbolje za degustaciju je rano jutro i neposredno pre treninga.

Kikiriki puter

(Stil.kurir.rs)

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lepi-zdravi/

Admin

Read Previous

Bez promene referentne kamate, stopa ostaje 1,0 odsto

Read Next

LEKARI SAVETUJU: Ovo je najbolji način da se zaštitimo od zagađenog vazduha!