Najbizarniji i najsmešniji zakoni u svetu: Muškarcima se jedan neće dopasti

Ukoliko ste krenuli na putovanje i uzbuđeno čekate u redu za ulazak u avion ili autobus, spasite se nepredviđenih situacija.

Neki će vas zastrašiti, neki nasmejati, ali ono što je sigurno, spasiće vas novčanih kazna i neprijatnosti.

1. Francuska – ovaj zakon će vas zaista nasmejati

Na ulicama Francuske nećete često videti svinju, ali i ukoliko se to desi, nikako je ne smete nazvati Napoleon. Francuzi poštuju svog vojskovođu iz 16. veka  Napoleona Bonapartu, te se takvo ime za svinju smatra uvredom. Nove generacije se i same smeju ovom zakonu i danas ga prihvataju kao šalu, ali niko se ne usuđuje svojoj svinji dati baš takvo ime.

2. Njujork – neobičan zakon

Slični tekstovi

Otišli ste u Njujork, razgledate zgrade, divite se njihovoj lepoti i iznenada vam padne na pamet kako bi bilo super skočiti sa jedne. Ne pokušavajte, ako i nekim čudom preživite pad, dobićete smrtnu kaznu zbog skakanja sa zgrade.

3. Švajcarska – muškarcima se ovaj zakon neće svideti

Izašli ste, na primer, iz nekog bara u kom ste popili previše piva nakon čega vam se pojavljuje potreba za mokrenjem, nikako to ne smete obaviti stojeći. U ovoj zemlji muškarcima je zabranjeno da mokre stojeći posle 10 sati uveče.

4. Majami – ljubitelji životinja vole ovaj zakon

U Majamiju je zakonom zabranjeno imitirati životinje, oni svaku vrstu ovakve imitacije smatraju ismejavanjem. Ako imate dara za glumu bolje ga koristite drugom prilikom. Ukoliko ste lav, bik ili jarac u horoskopu nemojte pokušavati da im to i objasnite imitacijom.

5. Nemačka – vozači pazite se

U ovoj državi nikako ne smete ostati bez goriva na putu. Rezervoar vam uvek mora biti pun, oni ovakvu grešku novčano naplaćuju, zato bolje na vreme osigurajte svoja kola, prenosi Magazin Novosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Preuzeto sa: https://www.krstarica.com/feed/

Admin

Read Previous

Urnebesni snimak: Bucmasti mops se zaglavio u vratima za ljubimce

Read Next

Zlobni komentari koje nijedan par ne želi da čuje na svom venčanju