Nacionalni minut ćutanja, kralj Čarls priredio prijem uoči sahrane kraljice Elizabete II

Predsednici, premijeri i članovi kraljevske porodice iz celog sveta okupili su se kao gosti britanskog monarha, preneo je Gardijan.

Pozvano je oko 200 do 250 lidera, od kojih je većina dovela svoje supruge, uključujući predsednika SAD Džozefa Bajdena, koji je došao sa suprugom Džil i predsednika Francuske Emanuela Makrona kome se pridružila njegova supruga Brižit.

Među zvanicma su bili i predsednik Irske Majkl D. Higins, premijerka Velike Britanije Liz Tras, premijerka Novog Zelanda Džasinda Ardern i kanadski premijer Džastin Trudo, navodi Bi-Bi-Si.

Sahrana britanske kraljice Elizabete biće održana sutra u prisustvu više od 500 zvaničnika.

Nacionalni minut ćutanja, Big Ben “zataio”

Tačno u 20 časova po loklanom vremenu u Velikoj Britaniji je održan nacionalni minut ćutanja u znak sećanja na kraljicu Elizabetu Dugu.

Skaj njuz javlja da se najveća sat-kula na svetu sa zvonikom, londonski Big Ben, nije, kako je planirano, označio početak minuta ćutanja i potom i njegov kraj.

Portparol birtanskog parlamenta rekao je da će se u vezi sa tim sprovesti istraga i da se siguran da se to tokom sahrane neće ponoviti. 

Big Ben bi trebalo da zvoni i tokom sahrane kraljice u intervalima od jednog minuta dok državna pogrebna povorka bude polazila iz Vestminsterske opatije.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/10/svet.html

Admin

Read Previous

Socijalisti o učešću u Vladi, Dačić o policiji – lapsus ili novi resor

Read Next

Partizan bez muke u Surdulici