NA ŠTA SLUTI SNEG U APRILU: Staro narodno verovanje otkriva!

Zbog tek iznikle trave i useva koji se tek pomaljaju, po bokorno ozeleneloj gori aprilse naziva boljober, travanj ili lisni. Uglavnom je u znaku vaskršnjeg postakoji je, opet, sav u znaku podvizavanja, ispaštanja i molitve.

Međutim, april je mesec koji je i te kako ispunjen i vedrim danima, pesmom, šalom i igrom. A evo i zbog čega je on toliko poseban među ostalim mesecima, šta karakteriše osobe rođene u aprilu i kako su naši stari predskazivali vreme na osnovu vremenskih (ne)prilikavezanih upravo za april.

Narodna mudrost kaže: “Udaj se u aprilu kada možeš, užitak za nju, užitak za njega.”

Devojka, Portret, Proleće, Jesen, vetar, Kosa, Zabrinuta, Depresija, Razmišljanje

Što je april tiši i lepši, to je maj ljući i bešnji.

ŠTA KADA U APRILU PADNE SNEG 

Po verovanju, nagli vremenski preokret je opomena prirode da ljudi pripaze na svoje ponašanje, ali i da razreše dileme koje su ih dugo mučile.

Iako, po statistici, u našoj prestonici svake pete godine povremeno provejavaju pahulje u četvrtom kalendarskom mesecu, one su uglavnom prolaznog karaktera, ali opominju da Baba Martin „rep“ume da se protegne duže nego što smo se nadali.

Po narodnom verovanju, reč je „Babinim hukama“ koje traju od kraja marta do čak polovine aprila. Tad se može desiti da mimo reda zaduvaju hladni vetrovi i napada sneg.

Verovanje dalje kaže da nas sneg u aprilu podseća da razrešimo ono što nismo uradili tokom prethodnih meseci, a što nas je blokiralo da krenemo dalje. Ako to uradite, sreća i blagostanje pratiće vas u mesecima koji dolaze.

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lifestyle/

Admin

Read Previous

OTKRIVENI DETALJI SA SNIMANJA NAJPOZNATIJEG EROTSKOG TRILERA: Evo šta je sve Šeron Stoun otkrila u svojim memoarima!

Read Next

RAKOVI SU KUKAVICE, LAVOVI EGOISTI, BIKOVI LENJI MATERIJALISTI: Ovo su najgore osobine svakog znaka ponaosob!