Na ovakav seks ne pristajte!

Ako ste zapali u toksičnu vezu, znajte da nezdravi stavovi prodiru ne samo u lični odnos, već i u seksualni život para. Tako i seks može da vam kaže da nešto u vašoj vezi nije u redu.

1. Seks kada niste raspoloženi
U zdravoj vezi, ljudi mogu da odbiju partnera i da se osećaju potpuno prijatno sa njim. I partner shvata da se odbijanje ne odnosi na njega lično. On ne pokušava da vas pritiska, prisili, prigovara, uporedi sa svojim ranijim odnosima. Ako ne želite seks, nemojte to raditi. Ne možete da zadržite blisku fizičku intimnost. Potražite osobu koja vas voli više od vašeg tela i neće otići samo zato što niste bili raspoloženi za seks, piše Ženskimagazin.rs.

2. Seks koji vam ne donosi zadovoljstvo
Ako samo jedan partner dobije zadovoljstvo od seksa, to znači da nešto ide naopako. Niko od vas ne bi trebalo da žrtvuje svoju udobnost ili zadovoljstvo zbog drugog. Takve žrtve nisu uvek napravljene pod prisilom, često osoba sama ignoriše svoje potrebe i želje. Važno je u odnosima stvoriti prostor za iskren i otvoren razgovor o svemu što vas muči, uključujući i probleme u seksualnom životu.

3. Seks u kome ne pokazujete emocije
Poštovanje i slušanje preferencija vašeg partnera jednako je važno kao i posmatranje njegovih granica. Ako ne prihvatate nikakvu seksualnu praksu, bilo da se radi o vezivanju lisica ili analnom seksu, niko nema pravo da vas prisili da to uradite. Kada partnera doživljavate kao pretnju, bez obzira da li je ona moralno manifestovana ili fizički, vaš odnos se teško može nazvati zdravim.

4. Seks koji vas povređuje
U svakom slučaju, ako tokom intimnosti osetite bol, ne prisiljavajte sebe da nastavite i pokušajte da ne krivite sebe što ste razočarali svog partnera. Na kraju, uvek imate priliku da mu pružite zadovoljstvo na druge načine od penetracije. Ako ste sa pravom osobom, radije će se zaustaviti nego vas povrediti.

Slični tekstovi

5. Seks sa partnerom koji vas kritikuje
Seksualni odnos tokom kojeg se stidite svog tela – ne radi se o vašim kompleksima, već o neprijatnim komentarima partnera o vašem izgledu. Čovek koji kritikuje vašu težinu, veličinu grudi ili druge karakteristike, ne zaslužuje da vas vidi golu. Seks izaziva mnogo emocija, a među njima ne sme biti sramote. Čak i ako još niste naučili da volite svoje telo, to ne znači da je vredno dopustiti drugima da ga ne poštuju.

6. Seks u kome se osećate fizički nesigurno
Ako želite da momak koristi kondom, onda bi to trebalo da učini. Bez previše molbi i ubeđivanja sa vaše strane. Kada je reč o zdravlju, argument kao što je “Neugodno mi je” izgleda smešno. Siguran seks je jedini seks koji treba imati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Preuzeto sa: https://www.krstarica.com/feed/

Admin

Read Previous

Topi se u ustima koliko je ukusan: Brz kolač koji se ne peče

Read Next

Formirana Radna grupa za dijalog