Muški problem koji se uz stručnu pomoć lako prevazilazi

erektilana disfunkcija

Seksualnost u današnje vreme nije tabu tema i sve više se otvoreno piše i priča o tome. Međutim, iako su navedene priče poprilično popularne, o problemima u spavaćoj sobi se retko govori, a još ređe se takve osobe odlučuju da potraže stručnu pomoć. Naravno, radi se o problemu seksualne imoptencije, koja je sve prisutnija u muškom delu populacije.

Iz razloga da ne budu ostavljeni od strane svog partnera, muškarci se prvenstveno povlače u sebe, negirajući problem koji imaju. Vremenom se seksualna aktivnost drastično smanjuje, što dovodi do gubitka samopouzdanja i remećenja psiho-fizičke ravnoteže čitavog organizma. Time se narušava kvalitet života i pojačava nezadovoljstvo i depresija. Iz tih razloga, o problemu erektilne disfunkcije ne treba ćutati, već se obratiti zdravstvenim radnicima za pomoć.

Erektilna disfunkcija i kako je prepoznati

Erektilna disfunkcija poznata je kao muški problem postizanja i održavanja erekcije i, samim tim, nemogućnosti započinjanja seksualnog odnosa i njegovog trajanja. Problem sa erekcijom može se javiti povremeno i ne znači nužno da muškarac ima problema sa impotencijom. Međutim, ako se navedena pojava ponavlja učestalo, stres je neminovan, a to opet povlači i probleme u spavaćoj sobi, a onda ulazite u jedan začarani krug iz koga nema izlaza.

Problemi sa erekcijom mogu biti posledica niza zdravstvenih problema, što govori o tome da celokupni organizam funkcioniše kao jedinka i da ga prilikom lečenja određene bolesti, u ovom slučaju urološke prirode, treba posmatrati holistički. Tako, kardiovaskularni problemi ili pojava dijabetesa mogu usloviti problem erektilne disfunkcije, kao i drugi fiziološki uzroci. Neki od njih su gojaznost, loše životne navike, pušenje, Parkinsonova bolest, konzumiranje alkohola i psihoaktivnih supstanci, multipla skleroza, različite vrste povreda kičme i mnogi drugi. Ukoliko ovo nije slučaj, pojava impotencije se može javiti i kao posledica problema psihološke prirode – depresije, stresa, anksioznosti, manjka samopouzdanja, svađa i loše komunikacije u vezi itd.

Da li postoji starosna granica nastanka problema impotencije?

Brojna istraživanja su pokazala da se skoro polovina svetske muške populacije starije od 40 godina susreće ili je imala iskustva sa ovim problemom. Starenjem, postizanje seksualne želje postaje sve duže, a samim tim mora doći do sprovođenja određene stimulacije polnog organa. Međutim, kako starije osobe uglavnom koriste lekove, oni mogu biti takođe uzročnici erektilne disfunkcije.

Međutim, pojava impotencije sve se više „seli“ i kod mlađih osoba, što predstavlja veliki problem održavanja intimnosti, pa čak i biološke reprodukcije.

Kome se obratiti za pomoć?

Veoma je važno da ukoliko imate određene probleme na ovom polju, obavezno se javite lekaru. Negiranje će vam samo odmoći i pogoršati stanje. Ukoliko imate nelagodnost da se doktoru požalite na svoj problem, najbolje je da se pripremite za pregled. Lekari koji vam mogu pomoći su specijalisti i to urolog i endokrinolog.

Sam pregled se svodi na uzimanje anamneze, tj. istorije vaših bolesti i onih u porodici. Osim toga, trebalo bi odgovoriti na pitanja o svom načinu života, radnom okruženju, konzumiranju određenih lekova, ranijih problema sa potencijom i drugih stvari koje su od koristi za dijagnostifikovanje problema.

U današnje vreme, postoji više metoda lečenja, a naročito su popularna ona neinvazivna, koja daju dobre rezultate.

Admin

Read Previous

Samo 2 sastojka dodajte u tursku kafu i živećete dugo, dugo

Read Next

Vučić sa Eskobarom: Srbija pouzdana i odgovorna strana u dijalogu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *