Muškarci otkrili: Ovo su najčešće greške koje žene prave u seksu

Žene su ponekad toliko usredsređene na doživljaj druge osobe da zaborave na sebe, svoje zadovoljstvo i ono što one žele od seksa. Neki parovi upadaju u rutinu, dok se drugi bore s neiskustvom i neugodnom fazom ‘intimnog upoznavanja’.

Kako god bilo, postoje neke greške koje žene često rade, a s njima smanjuju sebi i partneru užitak.

Evo nekoliko grešaka koje žene rade u seksu:

1. Gluma
Većina žena je barem nekoliko puta u životu odglumila orgazam, najčešće kako ne bi povredile partnera. Ali ako to neko čini redovito, sam sebi uskraćuje užitak.

Među partnerima koji su dovoljno intimni za seks treba postojati i bliskost za razgovor, što je preduslov da se stvari poboljšaju i jednom i drugom.

Slični tekstovi

2. Plače nakon seksa
Zamislite samo ovaj scenarij: on je u ekstazi, i odjednom se okrene, a vi plačete. Nitko ne kaže da se ne sme biti emotivan, ali plakanje može brzo pretvoriti nešto fenomenalno u nešto prilično neugodno i zabrinjavajuće. Svaki muškarac će se uspaničiti i pomisliti da je nešto krivo napravio.

3. Naljute se kad muškarac zaspi
Seks pokreće koktel prolaktina, oksitocina i melatonina, tri jaka poticaja za savršeno dremanje. Pa ako je muškarac nakon seksa spreman za odmor to nije loše i ‘kritika“ ženi i seksu, već signal da je umoran. Zato nemojte se ljutiti, nego i vi odmorite i uživajte u trenutku piše CC News.

4. Kompleksi
Briga oko izgleda česta je među ženama svih dobi, a osobito je izražena kod seksa s novim partnerom ili nakon što se žena malo udebljala. Izbegavanje određenih poza koje će istaknuti celulit, stomak ili podbradak ne samo da nema smisla, već ubija spontanost u seksu.

Muškarcima je, kao i ženama, u seksu najprivlačnije samopouzdanje partnera, a u seksi scenarijima uopšte ne bi trebalo biti mesta za bilo kakve ozbiljne misli.

5. Strah
Žena svesna svoje seksualnosti, okidača želje i naravno svoga tela i načina na koji može postići užitak partnerika je koja to isto može preneti svom partneru.

Zbog društveno nametnutog stava da žene nisu toliko seksualne kao muškarci, one se same boje eksperimentisati i mogu osećati grižu savesti zbog prirodne stvari poput masturbacije.

6. Jednoličnost
Inzistiranje na jednoj seks-pozi, očekivanje da on bude taj koji je u pokretu dok žena ne treba puno toga ‘da radi’ kao i očekivanje od njega da uvek dominira stvoriće dojam nezainteresovane ljubavnice koja u seksu zapravo ne uživa.

Seks treba biti aktivnost u kojoj su svi akteri ravnopravni i jednako aktivni, a studije pokazuju da je upravo pasivnost ocenjena najgorom karakteristikom u seksu.

7. Pasivnost
Očekivanje da, kao u srednjem veku, muškarac bude uvek taj koji inicira seks je loše i često deprimirajuće za muškarce. Oni se, kao i žene, vole i žele osećati poželjno, a ne postoji ništa više seksi od ideje i dokaza da ih žena želi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Preuzeto sa: https://www.krstarica.com/feed/

Admin

Read Previous

DEČAKE IZ FILMA “LEPA SELA LEPO GORE” DANAS NE BISTE PREPOZNALI: Jedan se bavi glumom a drugi je morao da napusti Srbiju

Read Next

Vučić: Zapad po svaku cenu traži neko rešenje za pitanje Kosova, Kvinta kod mene tražila hitan prijem