Muškarci koji imaju ovu karakteristiku varaju čak pet puta češće

Prema istraživanju portala YouGov iz 2019. godine, otprilike svaka peta osoba prevarila je barem jednog partnera, a čini se da oni koji varaju imaju i neke zajedničke osobine. Tako je studija predstavljena na godišnjem sastanku Američkog sociološkog udruženja pokazala da što je muškarac ekonomski zavisniji od žena, verovatnije je da će je prevariti.

Autorka studije, docent sociologije na Univerzitetu Konektikat dr. Kristin Munč, ispitala je 1.000 muškaraca i 1.500 žena u braku ili koji žive s partnerom, starosti od 18 do 28 godina, a otkrila je da muškarci koji u potpunosti zavise od prihoda partnerke, varaju pet puta češće nego muškarci koji jednako kao žene doprinose domaćinstvu.

– Zarađivanje manje novca od žene sigurno može ugroziti polni identitet muškaraca, dovodeći u pitanje tradicionalni pojam ‘muškarca’ kao hranitelja porodice – rekla je Munč, a s druge strane spektra su, dodaje, muškarci koji zarađuju puno više od svojih partnerki i rade poslove na kojima imaju više mogućnosti za prevaru (npr. zbog dugog radnog vremena, putovanja i većih prihoda zbog kojih je varanje lakše prikriti).

S druge strane, žene koje finansijski zavise od svojih partnera, pokazuje studija, ne varaju više od drugih žena.

Prema studiji, žene koje su u potpunosti zavisile od prihoda partnera varaju čak 50 posto manje od žena koje zarađuju jednako kao njihovi partneri .

Slični tekstovi

– Ovo pokazuje da ženama manja primanja nisu pretnja, to im je status quo i nešto što je uobičajeno – rekla je Munč i dodala da ekonomski zavisne žene ređe uopšte dolaze u priliku da prevare svoje partnere.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Preuzeto sa: https://www.krstarica.com/feed/

Admin

Read Previous

Nova bolest hara svetom, pojavljuje se nakon koronavirusa

Read Next

Stanodavac dolazio u stan dok nema stanarke, a ono što je radio zgrozilo mnoge