Mrzite trčanje? Evo kako da hodanjem izgubite 5 kg za 10 dana!

Hodanje je pristupačna i efikasna vežba koja vam može pomoći da izgubite težinu i poboljšate opšte zdravlje.

Prema Svetskoj zdravstvenoj organizaciji (SZO), redovna fizička aktivnost poput hodanja može sprečiti i kontrolisati bolesti kao što su kardiovaskularne bolesti, rak i dijabetes, kao i smanjiti simptome depresije i anksioznosti.

Hodanje za gubitak težine

Uobičajeno pitanje među onima koji žele da smršaju je koliko koraka treba preduzeti dnevno da bi smršali. Prema Nacionalnom centru za informacije o biotehnologiji, hodanje 10.000 koraka dnevno je minimum neophodan za značajne koristi za zdravlje i gubitak težine.

Ovaj broj nije proizvoljan, jer je ekvivalentan oko 8 kilometara i predstavlja razumnu količinu fizičke aktivnosti za većinu ljudi.

Slični tekstovi

SZO preporučuje da odrasli od 18 do 64 godine imaju najmanje 150-300 minuta umerene aerobne fizičke aktivnosti nedeljno ili najmanje 75-150 minuta snažne aerobne fizičke aktivnosti nedeljno. To znači oko 30 minuta hodanja dnevno.

Važan kalorijski deficit i jačanje mišića

Za gubitak težine, Američki koledž sportske medicine (ACSM) preporučuje hodanje ili trčanje brzinom između 4,8 km/h i 6,4 km/h. Važno je održavati kalorijski deficit, što znači sagorevanje više kalorija nego što konzumirate, te samim tim možete da izgubite i do 5 kg za 10 dana.

Ovo se može postići kombinacijom smanjenog unosa kalorija i povećane fizičke aktivnosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Preuzeto sa: https://www.krstarica.com/feed/

Admin

Read Previous

EVO KAKO JE ZAISTA UMRO NIKOLA TESLA, OVAKVA SMRT NIJE DOSTOJNA ČOVEKA: On ga je pronašao mrtvog, a od prizora ZANEMEO

Read Next

Поплаве на северу Италије – вода и блато ушли у куће, евакуисана обданишта, урушени мостови