Mršavice ili punije dame: Kakvo telo najviše privlači muškarce

Odgovor na pitanje kakvo žensko telo je najprivlačnije pokušali su da pronađu naučnici sa kanadskog politehničkog univerziteta Kvantlen, a u projektu je učestvovalo skoro 900 ispitanika, od 16 do 70 godina. Njima je prikazano pet muških i isto toliko ženskih tela, različite građe i težine.

Stručnjaci su došli do zaključka da se za mršave, debele ili izuzetno debele muškarce smatra da nisu dominantni u seksu. S druge strane, mršavi su u seksualnom pogledu dominantniji, atraktivniji, samopouzdaniji.

Za žene koje imaju prosečan izgled tela ili su vrlo mršave ili “samo” mršave, pretpostavlja se da imaju ekstrovertne osobine dok se punije često doživljavaju negativno.

“Otkrili smo da atributi seksualnih stereotipa deluju unutar tradicionalnih modela o polnoj seksualnosti, a to znači da bi muškarci trebalo da budu seksualno agresivni, a žene podređene u tom smislu”, došli su do zaključka istraživači.

“Istraživanje pokazuje da ljudi sistematski donose zaključke o osobinama povezanim sa seksualnošću na osnovu oblika tela. Posebno se oni s punijim figurama doživljavaju manje pozitivno”, kaže profesorka na univerzitetu Kvantlen dr Kori L. Pedersen.

Slični tekstovi

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Preuzeto sa: https://www.krstarica.com/feed/

Admin

Read Previous

Zbog jedne rečenice tate Branislava svi misle da Nikola Jokić postaje otac

Read Next

Ako planirate da pijete alkohol, evo šta bi trebalo da pojedete pre toga