MOŽE POVOLJNO DA UTIČE NA CEO ORGANIZAM: Nutricionisti ističu da ovo povrće jedino smete da PRŽITE, i takvo je zdravo!

Jedno istraživanje je dokazalo da rastvorljiva vlakna, koja se nalaze u šargarepi, mogu povoljno uticai da nivo holesterola u krvi. A, stručnjaci preporuluju da konzumirate dnevno ko 25 grama tih vlakana.

– Ovo narandžasto povrće, takođe, sadrži i beta karoten, odnosno antioksidans vitamina A, koji štiti od mnogih hroničnih bolesti, među kojima su i bolesti srca. Možete ga dodati u salatu. Ali, šargarepa se može i ispržiti i jesti sa maslinovim uljem i belim lukom – rekla je nutricionistkinja Lisa Jang.

Šargarepa, Ljutenica

Ističe da je veoma ukusan i čips od šargarepe, koji je veoma zdrava grickalica.

A Lisa naglašava da šargarepa poseduje i mnoge komponente, koje su odlične za zdravlje očiju. Pa tako bi trebalo da je što češće konzumiraju i oni koji dugo vreme provode ispred računara.

Šargarepa sadrži i vitamine B i C, a veoma je dobra i za poboljšanje imuniteta.

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lepi-zdravi/

Admin

Read Previous

Obradović: Moramo agresivnije i čvršće ukoliko želimo drugačiji ishod utakmice

Read Next

REČI PATRIJARHA PAVLA SU JE MNOGO POTRESLE: Pojavio joj se u snu i otkrio šta će biti u NAŠOJ ZEMLJI i svetu! (VIDEO)