Može li Tramp ponovo na Fejsbuk – konačna odluka u sredu

Navedeno je da je “Fejsbukov” odbor primio više od 9.000 javnih odgovora koji se tiču suspenzije naloga Donalda Trampa na društvenim mrežama Fejsbuk i Instagram na neodređeno vreme.

Trampov nalog na Fejsbuku suspendovan je, nakon upada demonstranta u zgradu Kongresa u Vašingtonu 6. januara, a donošenje konačne odluke je prebačeno na nadzorni odbor, koji je nezavisno telo i može da promeni odluke koje se tiču naloga na društvenim mrežama.

Tramp je sa Fejsbuka i Instagrama suspendovan na “neodređeno vreme” dan nakon upada njegovih pristalica u Kongres koje su želele da preokrenu izborni rezultat, prenosi Si-En-En. Slične korake su preduzeli i Tviter i Jutjub, zbog, kako su naveli, rizika od podsticanja nasilja.

“Verujemo da je rizik da dozvolimo predsedniku da nastavi sa korišćenjem naših usluga tokom ovog perioda jednotavno prevelik”, naveo je tada direktor kompanije “Fejsbuk” Mark Zakerberg.

Iz kompanije “Fejsbuk” su još u januaru zatražili od nadzornog odbora da donese konačnu odluku o Trampovoj suspenziji i naveli su da je važno da o tome odlučuje nezavisno telo.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/10/svet.html

Admin

Read Previous

Napad talibana u Avganistanu, poginulo najmanje sedam vojnika

Read Next

Incident ispred sedišta CIA – nepoznata osoba pokušala neovlašćeno da uđe u agenciju