MOĆNA VEŽBA TIBETANSKIH MONAHA KOJA LEČI DUŠU I GARANTUJE SREĆAN ŽIVOT: Počnite da primenjujete ova pravila već danas!

Budistički monasi dobro znaju da ključ sreće leži u dostizanju “nulte tačke” i teranju svih misli koje nas opterećuju. Kao što je jedan mudrac govorio, naš um je divan sluga, ali i opasan gospodar… Sa njim treba pažljivo postupati.

Naše misli su proizvod dualnosti našeg mozga ili svesti. Postoje negativne misli, postoje i one pozitivne. One su proizvod naizmeničnog rada dve hemisfere mozga. I jedna i druga vrsta misli nas zapravo koči na puti ka uspehu.Da bismo postigli duševni mir i bili spremni za velike stvari potrebno je postići sklad u našem mozgu i dosegnuti do te nulte tačke, tačnije do momenata kada smo potpuno oslobođeni svih stega i misli.

Šta se dešava kada um utihne?

Kada naš um zaćuti, nadilazimo sva dualistička ograničenja, strahove, komplekse i iluzije.To je stanje svesti kada verujemo da je sve moguće i kada za nas ne postoje ograničenja koja nam um nameće. Realnost je da je jako teško postići ovo stanje.

Veštački napori ovde neće pomoći!

Nemoguće je zaustaviti tok misli, kako pokazuje iskustvo, veštačkim putem, jer je svaki napor funkcija uma, a um ne može sam da se zaustavi. Međutim, bidistički monasi dobro znaju kako doći do tog sklada.

Devojka, Sloboda, Sreća, Umetnička fotografija

Ispoštujte sledeće korake i postići ćete taj mir, spokoj i sreću:

Počnite da pratite sve svoje misli, samo ih posmatrajte kako dolaze i odlaze! Nakon posmatranja misli u trajanju od 5-10 sekundi, postavite sebi pitanje i gledajte šta se dešava odmah zatim: „Odakle dolazi moja sledeća misao?“ Ponovite ovu vežbu još nekoliko puta.

Postepeno, dok “gledate” kako misli odlaze i odlaze, pažnja će otkriti prazninu (prostor praznine između misli). Ovaj jaz između dve misli je čista svestNulta tačka.Vežbanjem, ovaj prostor će rasti i postajati sve duži i duži.

I to je taj sklad koji želite da dostignete. Kada je um u tom stanju, tada se dešava duševni mir, potpuno odsustvo od svih problema i stega koje vas muče. U tom momenatu ste pobedili stres.

Ova vrsta meditacije će vam pomoći da se pripremite za prepreke koje su pred vama, dobićete sve odgovore koji su vam potrebi, a nećete morati da uložite dodatni napor. Sve će vam postati kristalo jasno.

Sreća, Sloboda, Devojka, Proleće

(Stil.kurir.rs)

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lifestyle/

Admin

Read Previous

SAMO ZA LJUBITELJE DOBROG ZVUKA: Premijerno najnoviji singl Lene Kovačević BEOGRADE

Read Next

KAKO SE ZAŠTITI OD ZAVIDNIH I LJUBOMORNIH LJUDI: 5 načina koji će vas čuvati od njihove mračne energije