Mladi košarkaši Srbije bolji od Portorika na Svetskom prvenstvu

Nakon pobede nad Iranom u prvom kolu naša mlada selekcija bila je ubedljiva i protiv Portorika. Sledi duel sa Letonijom.

Slično kao i u prvom meču, našim momcima je i sada trebalo neko vreme da uhvate ritam. Prvo poluvreme proteklo je u ravnopravnoj borbi. Kao i prvih nekoliko minuta nastavka, da bi posle 46:44, Mihajlo Petrović pokrenuo seriju kojom je Srbija otišla na 53:46. Igrao se 26. minut. Ispostavilo se da su to bili trenuci kada su Orlići preuzeli kontrolu nad utakmicom.

Uskoro je prednost Srbije bila i dvocifrena – Lazar Stefanović je pogodio trojku za 58:46. Da bi sjajnu igru u ovom periodu krunisao Filip Škobalj, zakucavanjem za 67:46.

Pitanje pobednika više se nije postavljalo. Srbija je sigurno išla kao novoj pobedi. Dan odmora dočekuje kao jedina ekipa bez poraza u B grupi.

Bili su naši momci bolji u svim segmentima igre. Posebno za pohvalu je sjajan skok, gde su uhvatili 50 lopti, što je 14 više od rivala, a imali su i 26 asistencija, od toga Aleksa Kovačević 10.

Selektor Lukić je opet svim igračima dao šansu. Petorica su meč završila sa dvocifrenim brojem poena: Nikola Jović je ubacio 16 poena, Lazar Stefanović 15, Vojin Medarević 14, Matija Belić 12, Filip Škobalj 11.

U prvom meču Grupe B Letonija je savladala Iran sa 58:48.

Tabela Grupe B:
Srbija 2/2
Portoriko 2/1
Letonija 2/1
Iran 2/0

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/sport/sr/rss.html

Admin

Read Previous

Bjelica za RTS: Ovo je katastrofa, moram da se zapitam ima li smisla da igram više

Read Next

Dmitrović novi golman Sevilje