Mlada mama rodila devetorke, lekari očekivali sedam beba (foto)

Mlada žena iz Malija u utorak je rodila devet beba, dve više nego što su lekari za vreme trudnoće otkrili ultrazvučnim pregledom, čime je postala jedna od retkih u svetu koje su rodile zdrave devetorke.

Trudnoća Halime Cisse (25) iznenadila je i čelne ljude ove zapadnoafričke države, koji su odlučili da joj pomognu.

Čim su lekari u martu rekli da će Halimi biti potrebna posebna specijalističku nega, vlasti su joj omogućile prevoz i lekarsku negu u Maroku, gde se u utorak porodila carskim rezom.

Slični tekstovi

Dve nedelje je provela u bolnici Point G u glavnome gradu Malija Bamaku, a potom je prevezena u Maroko, gde joj je, nakon posredovanja predsednika vlade Malija Baha N’Dawa, pružena kvalitetnija nega.

„Novorođenčad – pet devojčica i četvorica dečaka – i njihova majka su dobro“, rekla je ministarska zdravlja Malija Fanta Siby.

Očekivalo se da će Halime roditi sedam beba, nakon što su tako pokazali ultrazvučni pregledi lekara u Maliju i u Maroku, ali dve „dodatne“ bebe, dečačić i devojčica, sve su iznenadile.

Devetorke se rađaju izuzetno retko, a višestruku trudnoću često prate razne zdravstvene komplikacije i neretko se dogodi da ne prežive sve bebe.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Preuzeto sa: https://www.krstarica.com/feed/

Admin

Read Previous

Pokušali da ga opljačkaju na benzinskoj pumpi, spasio se na genijalan način

Read Next

Hrvatska podiže vojni kamp na Kosovu i Metohiji