MISTERIJA TITOVE SAHRANE: U tom sanduku nije ni bilo njegovo telo, već OVO! (VIDEO)

Doživotni predsednik SFRJ Josip Broz Titosahranjen je na veliki srpski praznik, ali i na dan Trećeg srpskog ustanka koji je vodio Dragoljub Draža Mihailović na Ravnoj gori – 8. maja.

Njegova sahrana nije mogla da prođe bez tajni i misterija.

Najveća tajna bila je šta se zapravo nalazi u kovčegukoji je bio izložen u sadašnjoj zgradi Skupštine Srbije i prekriven zastavom Jugoslavije sa petokrakom?!

[embedded content]

Čitavu misteriju oko sahrane koja je okupila najveći broj svetskih državnika ikada na jednom mestu otvorio je svojevremeno dr Obren Đorđevićnekadašnji načelnik SDB Srbije.

On je, naime tada izneo da telo Josipa Broza Tita nije nikada bilo u kovčegu,već da se tamo nalazio pesak.

“Kada je Josip Broz Tito umro,pojedini članovi Predsedništva SFRJ, pre svega Stevan Doronjski i Stane Dolanc, želeli su da ga balsamujui stave u mauzolej, kakav ima Lenjin na Crvenom trgu.Titovo telo, međutim bilo je puno raznih lekova,pa je počelo prerano da se raspada i širi oko sebe neugodan miris.Iz medicinskih i higijenskih razloga, pre svega Dolanc, Mikulić i Doronjski odlučili su da se sahrana izvrši bez njegovog tela.U kovčegu koji je bio izložen u Saveznoj Skupštini, nalazio se pesak,” rekao je ranije za srpske medije Đorđević, koji je tako razotkrio sve misterije.

Naravno, i danas se mnogi pitaju da li je Josip Broz Tito zaista sahranjen u Kući cveća,zašto nema petokrake na mermernoj ploči i mnoga druga pitanja koja su plod raznih teorija zavera ili ipak ne.

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lifestyle/

Admin

Read Previous

KAVE SU TI MISLI TAKAV TI JE ŽIVOT: Evo kako mislima možemo promeniti svoju sudbinu na bolje

Read Next

KOSOVO – NAJSKUPLJA SRPSKA REČ: Evo šta je u osnovi ove reči!