Misterija odgonetnuta: Treba li ljuštiti šampinjone?

Šampinjone možete jesti na mnogo načina i u svakom ćete podjednako uživati.

Ako neka namirnica može da promeni toliko uloga u jelima i opet da zavede svojim ukusom, to su onda šampinjoni. Možete ih dodati sosovima, staviti na picu, pripremiti u varivu, sa pirinčem ili mesom.
Pripremanje jela od pečuraka nije teško, jer generalno pečurkama nije potrebno mnogo vremena za kuvanje ili prženje. Mnogi kuvari preporučuju da se pečurke oljušte, ali da li treba ljuštiti pečurke i zašto postoji takvo verovanje.

Čišćenje pečuraka treba da bude posebno pažljivo, jer su one nežne i sa lako ranjivom površinom. Stručnjaci preporučuju da se pečurke ne peru, jer imaju sposobnost da upiju vodu, što narušava njihov ukus i produžava vreme kuvanja. Pečurke je najbolje pažljivo očistiti mekom četkom, suvim sunđerom ili kuhinjskim ubrusom. Donedavno se smatralo da pečurke treba oljuštiti, jer njihova delikatna koža može negativno uticati na ljude koji pate od hroničnog gastritisa ili kolitisa, ali takva veza nije dokazana.

Umesto toga, stručnjaci preporučuju da ljudi sa takvim bolestima gastrointestinalnog trakta izbegavaju pečurke i drugu hranu bogatu celulozom.

Ljuštiti i stare pečurke nema mnogo smisla, jer se one generalno ne preporučuju za konzumaciju, a stručnjaci su jednoglasni u mišljenju da ih je bolje baciti umesto da tražite kompromis.

Slični tekstovi

Dakle, ukratko, odgovor na pitanje treba li ljuštiti pečurke je NE.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Preuzeto sa: https://www.krstarica.com/feed/

Admin

Read Previous

Terzić: Redovno ratujemo sa Turskom, želeće da nam vrate dug iz Ankare

Read Next

Loše šoping navike i kako ih se osloboditi