Mihajlovićeva: Nema razloga za odlaganje grejne sezone, energetski sektor je spreman

Danas je održana sednica Radne grupe za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima, koja je formirana pre dve godine, i svi subjekti u energetskom sektoru su i danas, kao i na svake dve nedelje na koliko se organizuju sednice radne grupe, podneli izveštaje o radu, saopšteno je iz kabineta ministarke Zorane  Mihajlović.

“Svi su spremni, ima dovoljno energenata, i gasa i mazuta. Ono što je takođe dobra vest je da EPS već nekoliko dana ne uvozi struju. Kada govorimo o grejnoj sezoni, i Poslovno udruženje “Toplane Srbije” i “Beogradske elektrane”, kao i EPS, EMS, EDS, “Srbijagas”, Uprava za rezerve energenata su potpuno spremni za početak grejne sezone u skladu sa Zakonom o energetici i sve je spremno da grejna sezona počne 15. oktobra”, izjavila je Zorana Mihajlović.

Kako je rekla, ne treba grejati stanove kada je spoljna temperatura visoka i biće potrebno nekoliko dana da se proveri da sve funkcioniše i tehnički, ali svakako je sve spremno da grejna sezona počne na vreme.

Na sednici je bilo reči i o planiranim nabavkama mazuta za EPS, o proizvodnji i nabavci uglja, mogućoj proizvodnji električne energije tokom zimskih meseci i projekcijama za uvoz energije.

Predstavnici JP “Srbijagas” izvestili su o popunjavanju PSG “Banatski Dvor” i isporukama gasa termoelektranama-toplanama, uz ukazivanje na potrebu za racionalno korišćenje ovog energenta.

Takođe je razmatrana situacija u snabdevanju naftom i naftnim derivatima, koja se stabilna, kao i rešavanje problema u snabdevanju tržišta peletom.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/13/ekonomija.html

Admin

Read Previous

PSV neumoljiv protiv Ciriha, Real Sosijedad obezbedio proleće u Ligi Evrope

Read Next

ZBOG IZGLEDA SU JE VREĐALI I NAZIVALI MORŽOM: Smršala je 40 kg i sve iznenadila neverovatnom transformacijom