Međustranački dijalog uz posredovanje evroparlamentaraca – tema razgovora mediji

U 10.30 počeo je razgovor predstavnika parlamentarnih i vanparlamentarnih stranaka, uz evroposlanike Tanju Fajon, Vladimira Bilčika i Knuta Flekenštajna.

Njih troje prethodno su jutros razgovarali sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a zatim i sa predsednikom parlamenta Ivicom Dačićem.

Na sastanak u Palatu Srbija stigli su iz redova vladajuće većine Sandra Božić, Vladimir Orlić, Dejan Đurđević iz SNS, Đorđe Milićević iz SPS, predstavnici SVM, Jedinstvene Srbije, SDPS.

Iz opozicije prisutni su generalni sekretar Stranke slobode i pravde Ljuban Panić, predsednik DS-a Zoran Lutovac, PSG-a Pavle Grbović, predsednik ZZS-a Nebojša Zelenović, ispred Ne davimo Beograd Đorđe Pavićević.

Tu su i lider SDS Boris Tadić, predsednik Dveri Boško Obradović, predsednik Dosta je bilo Saša Radulović, predsednik LSV Nenad Čanak, dok je Tatjana Macura iz SMS ranije rekla da danas neće prisustvovati sastanku iz zdravstvenih razloga.

Današnji deo razgovora traćaje do 18.30, a razgovor će biti nastavljen sutra, kada se očekuje i pres konferencija predsednika parlamenta Ivice Dačića i predstavnika EP.

Evroparlamentarci su uoči posete Beograda rekli da ne dolaze sa konačnim rešenjima, već da budu objektivni medijatori.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Nastavlja se međustranački dijalog uz posredovanje evroparlamentaraca

Read Next

Vučić sa posrednicima EP u međustranačkom dijalogu