Mediji: “Mitski Đoković”, “Spektakularni preokret”…

Đoković je osvojio je titulu u Parizu pošto je u finalu posle preokreta pobedio Grka Stefanosa Cicipasa 6:7, 2:6, 6:3 ,6:2, 6:4, što mu je 19. gren slem titule u karijeri, druga u Parizu.

Đoković je tako prišao na samo jedan gren slem trofej Rodžeru Federeru i Rafealu Nadalu, koji imaju po 20, a ujedno je postao i prvi teniser u open eri sa najmanje dve titule na svakom od četiri gren slem tutnira.

Britanski BBC piše da je “Đoković preživeo Cicipasa za 19. gren slem u karijeri”, a o Novakom povratku u finalu Njujork tajms izveštava pod naslovom “Novak Đoković osvojio Frenč open”, uz podsećanje da je uzeo tri uzastopna seta Cicipasu i da je osvojio drugu gren slem titulu ove godine.

Gardijan donosi naslov “Đoković pobedio Cicipasa i osvojio Rolan Garos – to se desilo”.

“Đoković osvojio Rolan Garos posle spektakluranog povratka protiv Cicipasa”, naslov je španske Marke, dok As piše da je “Đoković na jednu gren slem titulu od Nadala i Federera i da bi već na Vimbldonu mogao da se izjednači sa njima”.

Francuski Ekip donosi tekst pod naslovom “Mitski Đoković” u kom piše o tome da je od zaostatka od 0:2 u setovima došao do zaostatka od jedne gren slem titule u odnosu na Nadala i Federera.

Hvratski Indeks takođe piše o spektaklurnom preokretu, kao i portal Klix.ba.

Dnevni avaz je vest o pobedi naslovio sa “Novak Đoković je najbolji, nestvaran preokret za novi trofej”, a podgoričke vesti prenose da je “Grandiozni Novak Đoković osvojio Pariz i 19. gren slem”.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/sport/sr/rss.html

Admin

Read Previous

Novi poraz odbojkašica Srbije u Ligi nacija

Read Next

Košarkaši Zvezde šampioni Srbije