MASKA ZA LICE S JOGURTOM JE OSMO SVEDSKO ČUDO:Smanjuje upalne procese, hidrira kožu, ublažava bore i podočnjake!(RECEPT)

Sa svojim brojnim blagodetima jogurtje uvek bio neizostavan proizvod u kuhinjama širom sveta.

Međutim, osim što je povoljan po vaše zdravlje, on je takođe dobar i za mnoge probleme na koži. Ako još uvek niste odgonetnuli sve prednosti jogurta po pitanju nege vaše kože, ostanite sa nama u redovima koji slede. Takođe,  pokazaćemo vam kako da na pravilan način upotrebite jogurt na svom licu.

Osvetljava ton kože – Mlečna kiselina koja se nalazi u jogurtu inhibira sintezu enzima koji se odgovoran za proizvodnju melanina, supstance koja vašu kožu čini tamnijom. Samim tim jogurt može poboljša tonus vaše kože.

Služi kao piling za kožu – Mlečna kiselina u jogurtu takođe pomaže pri pilingu kože, pri čemu ne dovodi do iritacijana koži prilikom ukanjanja mrtvih slojeva kože.

Smanjuje prisustvo akni na licu– Istraživanja pokazuju da cink koji se nalazi u jogurtu može uticati na smanjenje akni na licu.

Pomaže u lečenju tamnih krugova oko očiju – Takođe cinkje odgovoran i za ublažavanje mrlja i ožiljaka na licu. Pojava tamnih krugova odnosno podočnjaka ispod očiju efikasno nestaje ako primenite maske od jogruta.

Odlaže znakove starenja kože– Jogurt sadrži bioaktivne peptidne frakcije koje poseduju antioksidativna svojstva. To bi značilo da je on vrlo efikasan u borbi protiv slobodnih radikala koji izazivanju starenje kože.

Bori se protiv upalnih procesa na koži – Dokazano je da jogurt dobija bitku i protiv gljivičnih infekcija na koži.

Kako napraviti efikasnu masku s jogurtom?

Za ovu masku će vam trebati polovina manje šolje jogurta i dve kašičice meda. Sastojke je potrebno da pomešate i da nanesete ravnomerno na lice i vrat.

Ostavite da deluje najmanje 20 minuta a potom isperite toplom vodom. Ovu masku je potrebno primenjivati jednom nedeljno.

Poznato je da med sadrži antimikrobna i antioksidativna svojsva koja pomažu koži da dostigne svoj prirodan sjaj, a u kombinaciji sa jogurtom služi kao savršeno sredstvo za čišćenje, piling i negu vaše kože.

(Stil.kurir.rs)

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lepi-zdravi/

Admin

Read Previous

5 RAZLOGA ZAŠTO SE STALNO OSEĆATE UMORNO I POSPANO: Otkrijte šta vam krade energiju

Read Next

PUT DO ZDRAVE KOSE: Uz pomoć OVIH preparata oporavićete dlaku i vratiti joj jačinu i sjaj u rekordnom roku!