Mask: Treba nam više nafte i gasa

Ilon Mask je rekao i da ne želi da “demonizuje” fosilna goriva i da “moramo imati jasan put ka održivoj energetskoj budućnosti”.

“Realno, mislim da treba da koristimo naftu i gas u kratkom roku, jer će se u suprotnom civilizacija urušiti”, rekao je Mask, navodi Rojters.

“Jedan od najvećih izazova sa kojima se svet ikada suočio je prelazak na održivu energiju i održivu ekonomiju. Za to će biti potrebno nekoliko decenija”, kazao je Mask.

Taj prelaz bi trebalo da se dogodi “što je brže moguće”, rekao je Mask, prenosi Blumberg.

Milijarder je naveo i da su njegova dva najveća prioriteta u ovom trenutku postizanje auto-pilotiranja u Teslinim automobilima i slanje Spejs eks staršipa, novog modela rakete, u orbitu.

Jedna tačka spora za neke klimatske stručnjake i aktiviste je nuklearna energija – koju neki ekolozi vide kao potencijalnu opasnost, ali drugi vide kao izvor energije bez ugljenika. Na konferenciji u Norveškoj, Mask je rekao da podržava nuklearnu energiju.

“Ako imate dobro projektovanu nuklearnu elektranu, ne bi trebalo da je zatvorite, posebno ne sada”, dodao je Mask.

To nisu jedini komentari koje je Mask dao o klimatskoj krizi. Prošle nedelje je tvitovao da je kolaps stanovništva zbog niske stope nataliteta mnogo veći rizik za civilizaciju od globalnog zagrevanja i dodao da smatra da je globalno zagrevanje veliki rizik.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/10/svet.html

Admin

Read Previous

Eskobar: Vučić potpuno posvećen regionalnoj stabilnosti

Read Next

Krajinović eliminisan na startu Ju-Es opena