Mandić odveo Pro Reko u finale vaterpolo Lige šampiona

Pro Reko će se sutra boriti za devetu titulu u ovom takmičenju, a do finalne borbe vodio ga je srpski reprezentativac Dušan Mandić, koji je susret završio sa četiri gola.

Podrška mu je bio Pjetro Filjoli sa dva pogotka, dok se u ekipi Barselonete istakao Felipe Perone sa tri gola, a vaterpolista Srbije Milan Aleksić jednom se upisao u listu strelaca.

Barseloneta je bolje počela duel, vodila je dva puta sa dva gola razlike, Pro Reko je uspeo da stigne rivala, a u jednom trenutku je preokrenuo na 5:4 golom Mandića.

Uzvratila je Barseloneta i ponovo stvorila višak od dva gola, ali su Italijani do kraja prvog poluvremena uspeli da smanje i španski tim imao je minimalnu prednost.

Treća deonice donela je veliki borbu, ali se bolje snašao Pro Reko, koji je brzo izjednačio i iskoristio propuštene prilike rivala, pa je sa 10:8 ušao u poslednju deonicu.

Sredinom poslednje četvrtine italijanski tim poveo je sa 12:9, što je kraju bili neodostižno za Barselonetu, koja će morati da se zadovolji borbom za treće mesto.

Drugi finalista je Ferencvaroš, koji je rezultatom 14:12 bio bolji od Breše.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/sport/sr/rss.html

Admin

Read Previous

Zvezda “stotkom” do vođstva u polufinalu protiv Borca

Read Next

“Plava četa” od ivice ambisa do pobede – veliki preokret odbojkaša protiv Francuske