Liščević i Lavko: Želimo da obezbedimo plasman na SP

Ženska rukometna reprezentacija Srbije stigla je u Slovačku, gde ih u subotu od 18 sati očekuje prva utakmica baraža za Svetsko prvenstvo, koje će se od 1. do 19. decembra održati u Španiji.

Srednji bek Kristina Liščević ističe da je Srbija tim koji je spreman za nove izazove.

“Ova tri dana smo se fokusirali maksimalo da ispunimo zadatke koji su postavljeni pred nas, kako u napadu, tako i u odbrani. Slovačka nije ni malo jednostavan protivnik. Nikoga ne treba potcenjivati, iako slovimo za favorite, pogotovo zbog novog sistema. Moramo izuzetno koncentrisano da uđemo u obe utakmce, posebno ovu prvu. Imam puno nade u ovaj tim i očekujemo uvek velike rezultate. Ovo je važna utakmica, nadamo se najboljem jer svi bismo mi voleli da se nađemo u Španiji”, kaže Lišćević.

Lavko smatra da reprezentacija Slovačke nije ni malo naivna ekipa.

“Jeste da se one nisu dugo pojavljivale na prvenstvima, ali nas par koje smo igrale u Mađarskoj imale smo prilike da igramo sa reprezentativkama Slovačke i mislim da su neugodan protivnik. Ali, ako mi damo svoj maksimum i igramo svoju igru, posebno ono što trener želi od nas i na način na koji je zamislio, ne bi trebalo da bude problema. Mislim da smo sve veoma motivisane da se plasiramo na Svetsko prvenstvo”, rekla je Lavko.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/sport/sr/rss.html

Admin

Read Previous

Đoković: Igraću u rodnom gradu devet godina od poslednjeg meča

Read Next

Poraz Olge od Lejle Fernandez, Srbija gubi od Kanade