Lejkersi gledali Evrobasket, Šruder nagrađen ugovorom, vraća se u LA

Šruder je odigrao sjajan turnir u dresu Nemačke na Evrobasketu.

Iskusni 29-godišnji plejmejker je vodio Nemce do polufinala Evropskog prvenstva, gde je postigao 30 poena u duelu protiv Španije.

To ipak nije bilo dovoljno da se savlada “crvena furija”, ali je nedugo nakon meča, Atletik preneo da je Šruder ugovorio saradnju i povratak u Lejkerse.

Šems Čaranija prenosi da će Šruder potpisati jednogodišnji minimalni ugovor sa Lejkersima u iznosu od 2,6 miliona dolara.

Nemački košarkaš tako će se nakon godinu dana pauze, vratiti u “jezeraše”.

On je prošlu sezonu proveo u Bostonu, koji ga je kasnije u sezoni poslao u Hjuston, a tim iz Teksasa nije odlučio da produži saradnju.

Zanimljivo je da je Šruder pre dve sezone zahtevao od Lejkersa ugovor od 100 miliona dolara na četiri godine, kao i da je odbio ponudu Lejkersa u iznosu od 85 miliona dolara.

Umesto toga, godinu dana kasnije, potpisao je minimalni ugovor sa Bostonom, a potom je i sada ugovorio minimalnu saradnju, ponovo sa Lejkersima.

Šruder je jedno od mnogobrojnih pojačanja tima iz Los Anđelesa za narednu sezonu, pošto su Rob Pelinka i ostali čelnici ovog tima potpuno promenili sastav.

Nije poznato šta će biti sa Raselom Vestbrukom, koji bi mogao biti prosleđen nekoj ekipi u razmeni igrača.

Lejkersi sada na poziciji organizatora igre imaju Beverlija, Šrudera, Nana i Vestbruka.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/sport/sr/rss.html

Admin

Read Previous

Devet mrtvih u poplavama u Italiji

Read Next

Objavljene nove cene goriva – benzin jeftiniji za tri dinara, dizel za dinar i po