Kvalitetne probe protiv Italijanki, odbojkašice Srbije spremne putuju u Tokio

Odbojkašice Srbije u pobedničkom raspoloženju otputovaće na Olimpijske igre u Tokiju, pošto su zabeležile i treću pobedu protiv Italije sa 3:2, po setovima 25:18, 23:25, 24:26, 25:22, 16:14, u poslednjoj pripremnoj utakmici pred odlazak u Tokio.

“Prvi meč je bio iznenađujuće dobar, posebno što reprezentacije nije odigrala meč dve godine. Druga utakmica je bila najslabija, očekivano, zbog nekih stvari koje smo radili na treninzima.Treća je bila najbolja po kvalitetu.”

“Treba još jednom odgledati, možda grešim, ali tako mi se čini. Dosta dobrih stvari, ali onih koje treba da se poprave do početka OI. Ali ima dovoljno vremena, imamo dve nedelje da u Japanu na tenane, mirno, bez preterano jakih treninga oporavimo ekipu, dovedemo je u optimalnu formu i da neke stvari popravimo. Nadam se da ćemo u tome uspeti i da će sve ostati zdrave do početka OI”, rekao je Terzić u izjavi za sajt OSS.

Odbojkašice Srbije putuje u četvrtak, 15. jula u Hofu, gde će boraviti do početka Olimpijskih igara.

“Sastav tima biće poznat 14. jula. Generalno, 15-ak igrača se zna, ali ne bih da govorim tačno spisak. Na kraju krajeva, i ja ga ne znam tačno. Ne daj Bože, uvek može da bude nekih problema, da moraju neke izmene da se prave. Sačekaćemo 14. jul”, zaključio je Terzić.

Olimpijski turnir u konkurenciji odbojkašica odigraće se od 25. jula do 8. avgusta u Arijake areni u Tokiju.

Seniorke Srbije igraće u A grupi sa Dominikanskom Republikom, Japanom, Kenijom, Brazilom i Korejom, a u B grupi će igrati Italija, Kina, SAD, Rusija, Argentina i Turska.

Odbojkašice brane srebro osvojeno 2016. godine na OI u Rio de Žaneiru.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/sport/sr/rss.html

Admin

Read Previous

Katai: Jedva čekam da vidim publiku na “Marakani”

Read Next

Sud za arbitražu u sportu, istureno odeljenje Tokio