Kurti potvrđuje francusko-nemačku inicijativu, kaže da ništa nije konačno

Aljbin Kurti izavio je da “postoji francusko-nemačka inicijativa koja želi da dâ više ovlašćenja gospodinu (Miroslavu) Lajčaku, kao i kontinuiranu američku podršku”.

“Razgovara se o različitim modelima, ali nema ništa konačno, a još manje odlučujuće da bi se moglo reći da je ‘ovo francusko-nemački predlog’”, rekao je Kurti, a prenose mediji na albanskom.

Naveo je da postoji i predlog Prištine za opšti okvir dijaloga, koji je uputio kabinetu šefa EU za spoljnu politiku Žozepu Borelju i emisaru EU u dijalogu Miroslavu Lajčaku.

“Ima više ideja koje kruže u Berlinu, Briselu, Vašingtonu, ali i u Londonu, Rimu, Parizu, Beogradu i Prištini”, naveo je Kurti.

Objasnio je da se obavezao na transparentnost procesa, ali i da uzima u obzir poverljivost koja se zahteva u razgovorima.

“Uporedo sa transparentnošću procesa i svim idejama sa kojima nas često testiraju razni zvaničnici i diplomate, ne možemo ih izneti javno. Dakle, nešto mora da se učvrsti da bi bilo objavljeno. Sve dok je tekuće, nije korektno da objavim. Nakon učvršćivanja, dolazi objavljivanje”, dodao je Kurti tokom posete Gnjilanu.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Ubedljivo najjezivije stvorenje koje je ikad boravilo na Zemlji: Pogledajte kako je izgledalo

Read Next

Nemačka, država časti decembarski račun za grejanje