Kupovina ovih osam proizvoda čisto je bacanje novca

Više nego ikad znamo koliko je važno ne trošiti previše, pa je pametno razmišljati i kupujete li proizvode kojima nećete postići ono što ste zamislili. Ovih osam proizvoda neće vam pomoći da izgledate dobro.

1. Skupa sredstva za čišćenje lica

Sredstvo za čišćenje na koži ostaje jako kratko, tek da se očiste ostaci šminke i ostalih nečistoća i to je bukvalno sve što se od nega traži – da dobro čisti prljavštinu. Dermatolog Kristin Čoi Kim iz Santa Monike smatra da postoji bolja stvar u koju treba uložiti, a to je četkica za čišćenje. Potražite jeftiniju varijantu koja nežno vibrira kako bi kožu u potpunosti očistili.

2. Moderni proizvodi za sprečavanje starenja kože

Otrov zmije ili nešto slično može zvučati primamljivo, pa čak i imati neke dobrobiti, ali ništa od toga nema naučne dokaze na svojoj strani, navodi dr. Kim.

Slični tekstovi

3. Skupe kreme

Najbolja krema je ona koju ćete koristiti, a ako kupujete na osnovu izgleda ambalaže ili mirisa, nemojte to više raditi i zapamtite da ne morate trošiti puno novca da biste zaštitili lice od sunca. “Skupa ambalaža ne znači bolji proizvod”, ističe dermatolog.

4. Kreme protiv celulita

“Celulit je kompleksan problem koji nećete rešiti niti jednom kremom, pa savetujem da ne uzimate najskuplje proizvode s police”, pojašnjava dr. Kim.

Dodaje da neke kreme mogu privremeno da izglade kožu, ako sadrže kofein, pomažu i pri izlučivanju vode, što i je jedan od glavnih problema celulita.

Ono što možete da učinite za pomorandžinu koru je da pazite na ishranu i budete fizički aktivni.

5. Kreme protiv strija

I njih zaobiđite u širokom luku jer da deluju, niko ne bi imao strije. Jedini izuzetak je retinol za koji je dokazano da nakon šest meseci korišćenja može poboljšati izgled strija.

Uz to, možete porazgovarati s dermatologom o laserskim zahvatima, a neki od njih mogu stimulisati proizvodnju kolagena i tako umanjiti vidljivo crvenilo.

6. Proizvodi za sužavanje pora

Mnogi proizvođači nisu potpuno iskreni kada nude svoju pomoć za vaše pore tj. proizvodi na bazi silikona mogu pomoći tako da će samo kratko one biti manje vidljive, ali ništa ne obećava da će one potpuno nestati.

Dr. Kim napominje da su pore određene genetikom, i ništa ih ne može trajno ukloniti.

7. Preparati iz salona

Ne postoji neka fundamentalna razlika prilikom korišćenja tehnologije i sastojaka za proizvode koje možete kupiti u salonima, objašnjava hemičar Rendi Šuler.

8. Kreme s visokim zaštitnim faktorom

Ako verujete da će faktor 100 duplo jače blokirati UV zrake, niste jedini. Jedan od najvećih mitova vezanih za zaštitu od sunca je da će visoki faktor bolje štititi, a oni zapravo pružaju samo malo bolju zaštitu.

Stvarnost je ova: Faktor 15 blokira 93 posto, onaj od 30 95 posto, a onaj od 50 do 97 posto. Bez obzira na ove male razlike, ljudi i dalje kupuju kremu na kojoj piše najveća brojka. Ali, tu je i još jedna zamka, a to je da osobe koje se mažu faktorom 50 ostaju na suncu puno duže od onih koji se mažu faktorom 15 jer imaju veći osećaj sigurnosti, piše Ordinacija.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Preuzeto sa: https://www.krstarica.com/feed/

Admin

Read Previous

NAJLEPŠI LJUBAVNI STIHOVI DESANKE MAKSIMOVIĆ: Poezija za sva vremena!

Read Next

Stiže toplotni talas, izdato upozorenje