“Kupite kripto ako ste spremni da izgubite sav novac”

Kriptovalute „nemaju suštinsku vrednost“ i ljudi koji ulažu u njih trebalo bi da budu spremni da izgube sav novac, izjavio je guverner Banke Engleske (BoE) Endrju Bejli.

„One (kriptovalute) nemaju suštinsku vrednost. To ne znači reći ljudima ne polažite vrednost u njih, jer mogu imati eksternu vrednost. Ponoviću još jednom vrlo otvoreno – kupite ih samo ako ste spremni da izgubite sav novac“, rekao je Bejli na konferenciji za štampu u četvrtak upitan o rastućoj vrednosti virtuelnog novca, prenosi CNBC.

Digitalne valute poput bitkoina, etera i čak dodžkoina su ove godine u „sprintu“, što podseća neke investitore na kripto mehur iz 2017. godine, kada je bitkoin „eksplodirao“ na 20.000 dolara da bi godinu dana kasnije potonuo na samo 3.122 dolara, dodaje američka tv stanica.

Bejlijevi komentari poklapaju se sa sličnim upozorenjem Uprave za finansijsko ponašanje Ujedinjenog Kraljevstva (FCA).

„Ulaganje u kripto imovinu ili investicije i pozajmice povezane sa njima, uglavnom podrazumevaju preuzimanje vrlo visokih rizika s novcem investitora“, objavio je britanski nadzorni organ za finansijske usluge u januaru.

Slični tekstovi

Belji je pre preuzimanja dužnosti guvernera BoE, bio glavni izvršni direktor FCA.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Preuzeto sa: https://www.krstarica.com/feed/

Admin

Read Previous

Starac čuo glasno hrkanje, šokirao se kada je video ko mu spava u stanu

Read Next

Zašto je nošenje crveno-belih čarapa u ovoj zemlji opasno?