Kubanac iz Poljske terorisao servisom, poraz Srbije u Ligi nacija

“Orlovi” su sada na 1-1, dok Poljaci imaju maksimalan učinak, baš kao i Rusija, Francuska i Japan.

Možda i odlučujući trenuci za čitav meč odigrali su se u finišu prvog seta, kada su Poljaci uspeli da u neizvesnoj završnici iščupaju taj deo igre i povedu 1-0.

Kao da su tada srpski reprezentativci osetili veći pritisak jer je početkom drugog seta rival počeo serijom 4:0 i tu prednost sačuvao do kraja.

“Orlovi” su uspeli da pariraju jedino u trećem setu i tada preokrenu, iskoristivši pad koncentracije momaka u crvenim dresovima, pa su smanjili na 2-1.

Ipak, kada se očekivalo da dodatno napadu rivala, desilo se potpuno suprotno. Poljaci su dominantno otvorili četvrti deo igre, poveli sa ogromnih 9:1 i tada je postalo jasno da je poraz neminovan.

Izabranici Bobe Kovača imali su velikih problema sa servisom protivničke ekipe, koja je napravila čak 16 asova na ovoj utakmici. Vilfredo Leon, naturalizovani Kubanac koji igra za Poljsku, terorisao je naš prijem od tih 15 upisao neverovatnih 13 as udaraca.

Upravo je on bio najefikasniji sa 26 poena, dok su se kod pobednika istakli još Kamil Semijuk sa 16 poena, odnosno Bartoš Kurek i Jakub Kočanovski sa po 12.

U našem sastavu najbolji su bili Marko Podraščanin i Marko Ivović koji su duel završili sa po 16 poena.

Obe ekipe sledeće utakmice igraju već u nedelju – Srbija se sastaje sa Italijom, dok Poljsku očekuje Slovenija.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/sport/sr/rss.html

Admin

Read Previous

Ohrid: Udavio se reprezentativni rukometni golman

Read Next

Preminuo nekadašnji košarkaš Jute Mark Iton