Krkobabić posetio porodice koje su dobile bespovratna sredstva za kupovinu seoskih kuća

Ministar Milan Krkobabić je obišao porodice Grujić i Popov, u selima Nova Gajdobra i Parage, koje su dobile sredstva iz Programa dodele bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom na teritoriji Republike Srbije za 2021. godinu.

“Prve prazne seoske kuće dobile su prve stanare. Ljudi su zadovoljni i to im mnogo znači. Nastavljamo, sredstva koja budemo izdvajali biće znatno veća. Ovo je misija. Grudva je bačena, sledi lavina”, rekao je ministar Krkobabić.

Otac Žarka Popova, koji je u momentu posete očekivao prinovu, rekao je da je odlazak njegovog sina u inostranstvo sprečio korak države koji mu je pružio osamostaljenje i mogućnost da zasnuje svoju porodicu i izađe iz zajednice sa tri generacije u kojoj trenutno živi.

Sastanak sa rukovodstvom opštine Bačka Palanka i Južnobačkog okruga

Ministar Krkobabić je sa svojim saradnicima održao radni sastanak sa rukovodstvom opštine opštini Bačka Palanka, Južnobačkog upravnog okruga i predsednicima mesnih zajednica ove opštine.

Sastanku je prisustvovao i član komisije za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom i član Nacionalnog tima za preporod sela Srbije, agroekonomista Milan Prostran.

Predsednik opštine Branislav Šušnica rekao je da opština Bačka Palanka učestvuje na svim konkursima koje raspisuje Ministarstvo za brigu o selu i pruža svu neophodnu podršku seoskom stanovništvu kojima su podsticajna sredstva namenjena.

Po jednoj kući dozvoljeno 1,2 miliona dinara

Ovim programom predviđena je dodela bespovratnih sredstava mladim bračnim i vanbračnim parovima, samohranom roditelju i mladom poljoprivredniku/ci do 45 godina života za kupovinu seoske kuće sa okućnicom, koja može da se nalazi na teritoriji svih naseljenih mesta Republike Srbije, izuzev u gradskim i opštinskim sedištima i prigradskim naseljima.

Prema Uredbi koju je donela Vlada Republike Srbije ove godine izdvojeno je 500 miliona dinara za ove namene, a po jednoj kući dozvoljen je iznos do 1,2 miliona dinara.

Sredstva se dodeljuju po redosledu pristiglih prijava do utroška sredstava opredeljenih za ovu namenu, a najkasnije do 1. novembra 2021. godine.

Predsednik komisije za ocenu i kontrolu realizacije projekta je rektor Beogradskog univerziteta i dekan Arhitektonskog fakulteta profesor Vladan Đokić, a zamenik predsednika komisije je agroekonomista Milan Prostran, koji je bio u poseti Bačkoj Palanci sa ministrom Krkobabićem.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Loše šoping navike i kako ih se osloboditi

Read Next

Tragična smrt blizanaca u Južnoj Karolini, u vrelom automobilu ostavljeni devet sati