Krizni štab odlučio – popuštanje mera?

Na upravo završenom Kriznom štabu dogovoreno je da se dozvoli otvaranje ugostiteljskih objekata u baštama i na otvorenom uz poštovanje propisanih mera. Rad uslužnih delatnosti, prehrambenih prodavnica, teretana produžen je na 22 časa.

Ove mere počinju da važe od ponedeljka. Razmatrano je i otvaranje tržnih centara, ali je konstatovano da i ukoliko budu otvoreni, neće početi da rade pre srede, objavio je nezvanično „Blic“.

Otvaranje tržnih centara proćiće još jednu proveru i analizu situacije i broja zaraženih Kovidom.

Prema saznanjima „Blica“, rad kafića i restorana na otvorenom imaće pravila koja će strogo morati da se poštuju. Biće neophodno poštovati distancu od devet kvadratnih metara po osobi ili 50 odsto popunjenosti kapaciteta.

Podsetimo, danima se spekulisalo da će sednice biti, ali ona zapravo nije bila ni zakazana, a ono o čemu se najviše pričalo jeste mogućnost otvaranja ugostiteljskih objekata pod određenim uslovima.

Slični tekstovi

Ti uslovi odnose se na to da bi kafićima i restoranima moglo biti dozvoljeno da otvore bašte, ali ne i unutrašnjost objekata. Za to se svakako zalaže ekonomski deo štaba, dok je medicinski deo izričito protiv toga, jer smatra da je broj zaraženih i hospitalizovanih prevelik.

[embedded content]

(Sputnjik, B92)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Preuzeto sa: https://www.krstarica.com/feed/

Admin

Read Previous

Stavite ovu biljku ispred vrata i privucite BRDO PARA!

Read Next

Pčelari otkrivaju: Kako da prepoznate pravi MED