Krivokapić Prištini: Da li ste i zašto uhapsili državljanina Crne Gore

Krivokapić je u objavi na Tviteru naveo da mediji objavljuju snimak na kojem snage KPS-a, uz primenu sile, hapse mladića za kojeg pišu da je iz Podgorice.

“Od prištinskih vlasti tražimo da nam saopšte da li su i zašto uhapsili našeg državljanina, te da, ukoliko nije počinilac krivičnog dela odmah bude pušten na slobodu!”, napisao je Krivokapić.

Mediji su ranije preneli da je na Gazimestanu priveden mladić iz Podgorice jer je prigovorio pošto su specijalne policijske snage tzv. Kosova zatražile od jedne monahinje da otvori torbu.

Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore saopštava da je ambasada te zemlje u Prištini kontaktirala kosovske vlasti i da će preduzeti sve potrebne aktivnosti radi zaštite crnogorskog državljanina.

“Od nadležnih organa, obavešteni smo da se trenutno preduzimaju sve neophodne aktivnosti na rasvetljavanju slučaja i da će mladiću biti obezbeđena pravna pomoć. Ambasada Crne Gore će nastaviti intenzivnu komunikaciju u cilju pridobijanja više informacija, o čemu će javnost biti blagovremeno informisana”, saopšteno je iz crnogorskog MSP-a, prenosi CdM.

Iz ovog Ministarstva pozivaju sve političke aktere da od pomenutog slučaja ne prave, kako kažu, još jedan poligon za političke obračune, već da dozvole, kako crnogorskim, tako i kosovskim institucijama da urade svoj deo posla.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Deklaracija predsednika parlamenta Zapadnog Balkana i EU poziva na ubrzanje

Read Next

Vučić: Srbija slavi Vidovdan kao pobednik