Kremlj otkrio kako će teći samit Putina i Bajdena

Putina će u vili La Granž dočekati predsednik Švajcarske, a zatim će doći Bajden, prenose RIA Novosti.

Sledi tradicionalno zajedničko fotografisanje i obraćanje predsednika Švajcarske, posle čega će predsednici Rusije i SAD preći u biblioteku.

Ušakov je rekao da će se pregovori sastojati iz tri dela – prvo u uskom, a zatim u proširenom sastavu, nakon čega će uslediti odvojene konferencije za novinare dve strane.

Tokom razgovora u užem sastavu, Putina će pratiti šef diplomatije Sergej Lavrov, a Bajdena američki državni sekretar Entoni Blinken.

Ušakov je rekao da ne zna da li će dvojica predsednika želeti da se povuku u stranu i da razgovaraju oči u oči i dodao da to zavisi od njih.

Kako je najavljeno iz Kremlja, sastanak Putina i Bajdena trajaće četiri do pet sati. 

Osim Ušakova i Lavrova, u ruskoj delegaciji će biti i portparol Kremlja Dmitrij Peskov, ambasador Rusije u SAD Anatolij Antonov, načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerij Gerasimov i zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjapkov.

Pozvani su i zamenik šefa administracije predsednika Dmitrij Kozak i specijalni predstavnik predsednika za Siriju Aleksandar Lavrentjev.

Posle samita, Putin će se sastati sa švajcarskim kolegom, nakon čega će se vratiti u Rusiju.

Teme razgovora su nuklearna bezbednost, klimatske promene, kibernetička sigurnost i sudbina američkih državljana u ruskim zatvorima, kao i ruskih državljana u američkim zatvorima, rekao je Jurij Ušakov.   

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/10/svet.html

Admin

Read Previous

Kupac u Džordžiji ubio prodavačicu zbog maske

Read Next

Pucnjava u Alabami – dvoje mrtvih i dvoje ranjenih