KREMA ZA SUNČANJE JE OBAVEZNA TOKOM CELE GODINE: Odgovaramo na 3 najčešća pitanja o zaštiti kože od sunca!

Za početak, moramo ponoviti da je zaštita od sunca neophodnatokom cele godine, a ne samo leti. Nezavisno od toga da li je napolju oblačno i kišovito, ili svoje vreme provodite na osunčanoj plaži, izloženi delovi vašeg tela trebalo bi da budu zaštićeni ovim proizvodima. Krema za sunčanje je obavezna tokom čitave godine, a posebno na vašem licu, kako biste ga na pravi način zaštitili od štetnih sunčevih zraka i fotostarenja.

Da li ste se prilikom kupovine kreme sa zaštitnim faktoromsusreli sa oznakama na etiketama, a da pritom niste znale šta one znače? Otkrivamo sve neophodne detalje:

UVA vs UVB

UVB zračenje je odgovorno za opekotine kože, dok je UVA odgovorno za starenje kože. Konkretno, UVA zraci stimulišu proizvodnju melanina u koži, što rezultira tamnjenjem. Međutim, treba znati da su UVA zraci odgovorni za prerano starenje kože. S druge strane, UVB zračenje izaziva opekotine na koži, dok u budućnosti može izazvati rak kože.

SPF indeks zaštite

SPF indeks zaštite od sunca odnosi se na količinu vremena koje provedete izloženi na suncu. Dakle, SPF se odnosi samo na UVB zračenje, osim ako je SPF 50. Dakle, kada nosite SPF 30, možda nećete izgoreti, ali sunce neometano oštećuje vašu kožu.

Značaj PA ++++

Ovo je merenje koje dolazi iz Japana i sve češće se upotrebljava – ima skalu od PA + do PA ++++, sa znakom + koji pokazuje kolika je zaštita od UVA zraka.

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lepi-zdravi/

Admin

Read Previous

Od ideje do velikog kapitala – mlade IT firme u Srbiji kreću putem “Nordeusa”

Read Next

ŠATUŠ PRAMENOVI SU APSOLUTNI HIT LETNJE SEZONE: Sve žene žele baš ovakvu frizuru! (FOTO)