Krejčikova osvojila Rolan Garos

6:1, 2:6, 6:4 – Kraj meča! Krejčikova osvojila Rolan Garos!

6:1, 2:6, 4:3 – Novi brejk za Krejčikovu!

Polako popušta Pavljučenkova i to je Krejčikova odmah iskoristila. Bila je agresivna u trenucima kada su servisi bili slabiji i otvarala teren za vinere. Sa “nulom” je napravila brejk i povela 6:1, 2:6, 4:3.

6:1, 2:6, 2:2 – Ruskinja odmah do ribrejka

Ne da se Anastasija. Tri brza poena, pa onda hrabar forhend po dijagonali za ribrejk i izjednačenje u gemovima u odlučujućem setu.

6:1, 2:6, 2:1 – Krejčikova prva pravi brejk u trećem setu!

Konačno je Čehinji proradio bekhend, koji se potpuno “ugasio” u drugom setu. Prvo viner po paraleli, a onda i dobra dijagonala. Vratila se receptu zvanom drop-šot i došla do dve brejk prilike, a već kod prve je Pavljučenkova napravila duplu servis grešku, prvu u meču – 6:1, 2:6, 2:1.

6:1, 2:6, 1:1 – Miran početak odlučujućeg seta

Veoma važan period meča, ali za sada nema previše uzbuđenja. Obe igračice uspevaju da dobiju uvodni gem u odlučujućem setu i drama se tek očekuje.

6:1, 2:6 – Pavljučenkova izjednačila u setovima!

Uspela je ruska igračica da dođe do novog brejka i izjednačenja u setovima, iako oseća posledice povrede. Smeta joj bol u levoj nozi, ali će imati vremena da sačeka da počnu da deluju lekovi protiv bolova jer je izjednačila na 6:1, 2:6.

Pavljučenkova zatražila medicinski tajm-aut

Nalet 32. igračice na VTA rang-listi prekinula je i povreda, osetila je Pavljučenkova bol u levom butnom mišiću i u pauzi između sedmog i osmog gema dobila je pomoć fizioterapeuta.

6:1, 2:5 – Krejčikova vraća jedan brejk

Mnogo grešaka na obe strane, Anastasija se još jednom izvlači iz neugodne situacije (0:30) i dolazi do set lopte. Ali sada ona pravi nekoliko grešaka u nizu, to koristi Krejčikova i vraća jedan brejk u drugom setu.

6:1, 1:5 – Novi brejk Pavljučenkove, izjednačenje je blizu

Gotovo preslikan prvi set, samo su sada uloge obrnute – Pavljučenkova dominira, dok Krejčikova ne uspeva da pogodi ništa. Nove dve brejk lopte je dobila Ruskinja, ali je kod obe napravila greške iz riterna. Potom četrvta dupla servis greška za treću i brejk je morao da se desi – 6:1, 1:5.

6:1, 0:2 – Pavljučenkova uzvraća i pravi brejk

Sjajan odgovor imala je Ruskinja na gubitak prvog seta i veliku seriju rivalke. Iščupala je prvi gem, a onda silovito došla do brejka. Sada je njen bekhend profunkcionisao, paralele i drop-šotovi, pa je rezultat 6:1, 0:2.

6:1 – Krejčikova dobila prvi set!

Nezaustavljiva je Barbora Krejčikova u ovim trenucima. Počela je sa dve greške, ali je onda odservirala sjajno i bez problema se izvukla. Za samo pola sata osvojila je prvi set rezultatom 6:1.

5:1 – Novi brejk za Čehinju

Trenutno na terenu postoji samo jedna devojka. Ne uspeva Anastasija da parira i greškama omogućava još jedan brejk protivnici, kojoj sada nedostaje samo gem da stavi prvi set u džep.

4:1 – Krejčikova nastavila seriju

Mnogo bolje je Barbora zaigrala od trenutka kada je vratila brejk. Bekhend joj funkcioniše sjajno, a drop-šotovima drži rivalku u neizvesnosti. Diktira ritam i produžava seriju na još tri gema za veliko vođstvo od 4:1.

1:1 – Krejčikova odmah do ribrejka

Mnogo bolje je Čehinja odigrala nego u prvom gemu, ali joj je pomogla i Ruskinja. Očigledno je da važnost meča i pritisak utiču na obe igračice. Na kraju, Krejčikova odigrava fantastičan lob iz defanzive, Pavljučenkova je čekala aut, ali je loptica pala na samu liniju za 1:1.

0:1 – Pavljučenkova počela meč brejkom

Mnogo je bila nervozna Krejčikova na startu, napravila je dve brze greške, a onda i dvostruku iz servisa. Uspela je da uzme samo jedan poen i pokloni rivalki brejk na startu. Pavljučenkova vodi 0:1.

Počeo finalni meč Krejčikove i Pavljučenkove

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/sport/sr/rss.html

Admin

Read Previous

Borovčanin uručio opremu bokserima Partizana

Read Next

Stojanovićeva bez finala u Notingemu